4.4.19

Κι όμως, οι φιλίες που έκανες στο λύκειο επηρεάζουν την ερωτική σου ζωή!

Μεγαλώνοντας πάντοτε αναρωτιόμουν τι φταίει και δεν μπορώ να στεριώσω σε μια σχέση.
Αυτή η μελέτη υπόσχεται να ρίξει φως στην ερωτική μου ζωή συνδέοντάς τη με τις σχολικές μου φιλίες.
Η αλήθεια είναι ότι οι σχολικές μου φιλίες ήταν αρκετά δύσκολες: δεν είχα κολλητή και έκανα παρέα με ελάχιστα κορίτσια.
Ο λόγος ήταν μάλλον επειδή βαριόμουν να κάνω “girl things” μαζί τους. Προτιμούσα να κάνω παρέα με μεγαλύτερα αγόρια που είχαν μεγαλύτερη ελευθερία να βγουν, οδηγούσαν μηχανές και πήγαιναν σε πάρτυ.
Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη λοιπόν, όσοι είχαν πολύ στενές φιλίες στο Λύκειο, προετοιμάστηκαν καλύτερα για να κάνουν ρομαντικές, σταθερές σχέσεις ως ενήλικες. Οι υπόλοιποι που κάναμε σούζες με εξωσχολικούς και αλλάζαμε παρέες κάθε τρεις μήνες, μαζί με σχολείο, μάλλον είμαστε οι #foreversingles λοιπόν.
Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα τα οποία ανέπτυξαν δυνατές πλατωνικές φιλίες στα μαθητικά τους χρόνια, από τα 13 ως τα 18 τους χρόνια, αργότερα ως ενήλικες και συγκεκριμένα στις ηλικίες 27 με 30 έκαναν μια σταθερή, υγιή σχέση η οποία τους γεμίζει απόλυτα.
Αυτό που επίσης έχει εξακριβωθεί είναι το ότι αν έχει ξεκινήσει κανείς το #dating στο Λύκειο, αυτό δε συνδέεται με το εάν στο μέλλον θα κάνει ρομαντικές σχέσεις. Επομένως σύμφωνα με τους ειδικούς τα άτομα που έχουν “εκπαιδευτεί” στο να κάνουν μακροχρόνιες φιλίες, έχουν παράλληλα “εκπαιδευτεί” και στο να κάνουν μακροχρόνιες σχέσεις.
“Οι ρομαντικές σχέσεις στην ενήλικη ζωή εμφανίζονται όταν ένα άτομο έχει αποκτήσει τα skills και τις ανάλογες βάσεις στην εφηβεία του τις οποίες θα χρησιμοποιήσει στο μέλλον” λέει η Rachel K. Narr του Πανεπιστημίου της Virginia.
Eπομένως το να καταφέρεις να μείνεις φίλος σταθερά με κάποιον στη μαθητική σου ζωή από το Γυμνάσιο έως το Λύκειο που οι ορμόνες σου κάνουν συνεχόμενες εκρήξεις σημείνει ότι έχεις μάθει να δείχνεις κατανόηση για τον άλλον, να είσαι ρεαλιστής και να μην έχεις προσδοκίες για την τελειότητα ενώ μαθαίνεις να αποδέχεσαι και να συγχωρείς. Όλα αυτά είναι πάρα πολύ χρήσιμα για τις ερωτικές σχέσεις που θα κληθείς να κάνεις στο μέλλον.
Ακόμη όμως κι αν δεν τα καταφέρεις στις σχέσεις τόσο καλά όσο στις φιλίες σου, θα έχεις τόσο καλούς φίλους από τόσο παλιά που η ζωή σου θα είναι πραγματικά γεμάτη.
 

marieclaire

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου