6.4.19

Τα 9 χαρακτηριστικά μιας κακής συζύγου … Εσείς πόσα έχετε;

Δεν είναι σπάνιο κατά τη διάρκεια του γάμου ή μιας μακροχρόνιας σχέσης να κουραζόμαστε, να περνάμε περιόδους απογοήτευσης ή νεύρων.

Συνήθως οι γυναίκες έχουμε την τάση να κατηγορούμε τους άντρες ως αδιάφορους για τη σχέση, όμως σπάνια αναλογιζόμαστε αν είμαστε εμείς εκείνες που σαμποτάρουμε τον γάμο μας με την συμπεριφορά μας. 9 χαρακτηριστικές συμπεριφορές όταν εκδηλώνονται συχνά μπορεί να ευθύνονται για τους καυγάδες, την αδιαφορία στη σχέση ή τον χαρακτηρισμό μιας συζύγου ως ΄κακιά’.

Δεν είστε μετριόφρων: Στους περισσότερους καυγάδες δεν παραδέχεστε τα λάθη σας και κατηγορείτε τον σύντροφό σας. Ακόμα κι όταν έχετε δίκιο, αντί να συζητήσετε δεν απευθύνεστε με μετριοφροσύνη στον άλλο αλλά του επιτίθεστε με ατάκες, όπως «δεν θα σου φώναζα, αν άκουγες!».

Είστε επιθετική: Φωνάζετε για το παραμικρό, τον αποκαλείτε με διάφορα προσβλητικά ‘παρατσούκλια’, τον προσβάλετε και τον απειλείτε ψυχολογικά.

Νομίζετε ότι είστε το θύμα: Δεν κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να αλλάξει μια κατάσταση αλλά προτιμάτε να γκρινιάζετε και να πιστεύετε ότι είστε ανήμπορη να κάνετε οτιδήποτε περνάει από το χέρι σας για να βελτιωθούν τα πράγματα.

Είστε πονηρή: παραπλανητική: Λέτε ψέματα, δεν αναφέρετε κάτι όταν δεν σας συμφέρει και προδίδετε την εμπιστοσύνη του συντρόφου σας με διάφορους τρόπους (συναισθηματικούς, σεξουαλικούς, οικονομικούς).

Φέρεστε εγωιστικά: Συμπεριφέρεστε ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες και πιστεύετε ότι τα ξέρετε όλα. Επιτίθεστε σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί σας και θέλετε να θέσετε τους δικούς σας κανόνες στο σπίτι.\

Έχει αφεθεί: Δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση, αφού ένας άνθρωπος που παίρνει κιλά, δεν γυμνάζεται ή έχει κακές συνήθειες όχι μόνο κάνει τον σύντροφο του να ανησυχεί αλλά δεν μπορεί και να συμμετέχει και σε κοινές δραστηριότητες.
Δεν έχετε καλή σχέση με το… σεξ, το οποίο σημαίνει ότι αρνείστε για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή είστε κουρασμένη ή απασχολημένη. Καλό είναι να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας και όχι να τον αφήσετε να πιστεύει ότι υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στη σχέση σας.

Δεν είστε τρυφερή: Μια δύσκολη καθημερινότητα μπορεί να απομακρύνει ένα ζευγάρι. Εάν συναντιέστε λίγες ώρες μέσα στην ημέρα και απλά συζητάτε για τα βασικά θέματα του σπιτιού ή των παιδιών, μήπως πρέπει να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στη σχέση σας;

Είστε αρνητική: Δεν θέλετε να κάνετε τίποτα, δεν συμπαθείτε κανέναν και βλέπετε την αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Αυτή η συμπεριφορά συνήθως τρομάζει τον σύντροφό σας, ο οποίος προσπαθεί να φερθεί τόσο προσεχτικά ώστε να μην σας ενοχλήσει. Καλό είναι να κάνετε μια προσπάθεια να δείτε τα πράγματα διαφορετικά πριν σαν κατηγορήσει ως καταπιεστική ή αντικοινωνική.



 boro.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου