5.4.19

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με κακοκαιρία διαρκείας

Μεταβολή του καιρού σήμερα από αργά το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά προβλέπει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε πριν από λίγο.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους στην κεντρική και τη νότια χώρα.

Πιο αναλυτικά:
 
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν σήμερα Παρασκευή από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου- πλην Κέρκυρας και Παξών- και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.
Αύριο Σάββατο οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την κεντρική και την ανατολική Στερεά- και την Αττική- την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία, τις Βόρειες Σποράδες, μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά και την Κρήτη και από νωρίς το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και νοτιότερα.
Την Κυριακή οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες τα Δωδεκάνησα.
Προβλέπονται επίσης νοτιοανατολικοί άνεμοι που η ένταση τους, σήμερα Παρασκευή στο νότιο ιόνιο και αύριο Σάββατο στις κεντρικές και τις νότιες περιοχές της ανατολικής χωράς, θα φτάνει τα 8 και πρόσκαιρα στα νότια τα 9 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου