3.5.19

ΒΙΝΤΕΟ - Νέα υπόθεση με ...τερλίκια ! Πρόστιμο 13.000 ευρώ σε ηλικιωμένη

 «Θέλω να πεθάνω ήσυχη. Να μην έχω χρέος ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου» αναφέρει....

Μετά το σάλο που προκλήθηκε με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην γιαγιά που πωλούσε τερλίκια σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκαν και άλλες αντίστοιχες υποθέσεις με πρόστιμα σε πολίτες για παρόμοιες υποθέσεις.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr μία 82χρονη ομογενής από την Ρωσία απευθύνει έκκληση στις αρμόδιες Αρχές να της «σβήσουν» το πρόστιμο των 10.000 ευρώ που της επιβλήθηκε πριν από πέντε χρόνια όταν συνελήφθη από αστυνομικούς στην πλατεία Αριστοτέλους να πουλά τερλίκια.

Έκπληκτη η κόρη της ηλικιωμένης διαπίστωσε πριν λίγες ημέρες όταν θέλησε να υποβάλει την φορολογική δήλωση της μητέρας της πως στα 10.000 ευρώ προστέθηκαν άλλα 3.358 ευρώ τόκοι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα όλα συνέβησαν το 2014 όταν η 78χρονη τότε κ. Μαρία, χωρίς κανένα εισόδημα και με ανάγκη να αγοράζει φάρμακα αποφάσισε για να μπορέσει να εξασφαλίσει τα προς το ζην να πάρει τα τερλίκια που έπλεξε και να τα πουλήσει στην πλατεία Αριστοτέλους. Πριν καλά καλά «στήσει» το εμπόρευμα της σε αυτοσχέδιο πάγκο την συνέλαβαν.

Σύμφωνα με την κόρη της οι αστυνομικοί την έσυραν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου η γιαγιά παρέμεινε για εννέα ολόκληρες ώρες, λιποθύμησε και έκλαιγε συνεχώς. Την επόμενη ημέρα η κόρη της η οποία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της είδε το πρόστιμο που της επιβλήθηκε. Πήγε στην Αστυνομία, όπου την διαβεβαίωσαν πως δεν θα κληθεί να πληρώσει κάτι. Μετά από έξι μήνες διαπίστωσε ότι το πρόστιμο δεν είχε «σβηστεί». Επισκέφτηκε τα Δικαστήρια, την Αστυνομία, το ΙΚΑ, την Περιφέρεια, Δικηγόρους και Λογιστές οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Ακολούθησαν δυο δικαστήρια, στο ένα η γυναίκα έχασε και της βεβαιώθηκε το πρόστιμο, στο δεύτερο κέρδισε και έτσι σήμερα παραμένει ελεύθερη. «Θέλω να πεθάνω χωρίς χρέος» εξηγεί με δάκρυα στα μάτια.

«Κατέβηκα να πουλήσω για πρώτη φορά τερλίκια και με συνέλαβαν. Ήθελα να βρω χρήματα. Δεν έχω έσοδα» εξηγεί. «Για πόσο θα με ζουν και θα με ταΐζουν οι γείτονες» αναρωτιέται η γιαγιά που κατοικεί στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης, μια από τις φτωχογειτονιές του νομού».

Η κόρη της ηλικιωμένης είναι επίσης άνεργη. «Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το χρέος» λέει και ζητά από τις Αρχές να διαγράψουν το πρόστιμο. «Θέλω να πεθάνω ήσυχη. Να μην έχω χρέος ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου» αναφέρει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου