3.5.19

ΦΩΤΟ - Η Κορώνη εόρτασε την Πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια
Την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια τίμησε σήμερα, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής,  η Κωμόπολη της Κορώνης. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από Ιερείς της περιοχής.
Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Ιερό Προσκύνημα για να προσκυνήσει τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, τα ιερά γλυπτά της οποίας βρέθηκαν με θαυμαστό τρόπο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στους δρόμους της γραφικής Κωμόπολης. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ενώ την Εικόνα έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, αναφέρθηκε στην ιερότητα του προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελεί παράδειγμα δύναμης, υπομονής και ελπίδας.


Στον εορτασμό παρέστησαν οι Δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας η εκπρόσωπος της περιφέρειας  Αντωνία Μπούζα, ο περιφερειακος σύμβουλος Άγγελος Χρονάς ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Μπουντρούκας,υποψήφιοι βουλευτές  Μίλτος Χρυσομάλλης,Παν.Αλευράς, Γ.Λαμπρόπουλος, Δ. Σαμπαζιώτης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου