4.5.19

ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑ

Τι παραπονιόμαστε; 
Αυτος είναι ο Έλληνας, αυτοι είμαστε όλοι. 
Μία γύφτικη κομπανία που κομπάζουμε ότι έχουμε σπουδαίους αρχαίους προγόνους, που γέννησαν τη δημοκρατία, αλλά γουστάρουμε μία χούντα να στρώσει τη χώρα, εναν Παπαδόπουλο, έναν Στάλιν έναν Μαδούρο! 
Αλλά ψηφίζουμε έναν Μαυρογιαλούρο για να μας διορίσει το παιδί έξι μήνες στο δήμο στην καθαριότητα, σε ..κάποιο γραφείο.. 
Ο Έλληνας που παρκάρει σε πεζοδρόμια και κλείνει τους δρόμους σε πεζούς και ανάπηρους! 
 Που πίνει φρέντο εσπρέσσο για να του γίνουν τα νεύρα χειρότερα από ότι είναι, για να βρίζει τη γυναίκα που οδηγάει παραδίπλα ,την ίδια τη γυναίκα για την οποία θα ακούει Καρρά και θα σκούζει που τον εγκατέλειψε ! 
Αλλά τι μας νοιάζει; στην υγειά της αχάριστης και ριξε 50 κροτίδες και 20 μπιστολιες το Πάσχα, για να ακούσει η αχάριστη που πήγε στη Μύκονο και δεν ήρθε στη Θήβα ή στην Καλαμάτα για να φάει κοκορέτσι, αλλά πήγε για σούσι με τον Άραβα η ξεκολη ! 
Αυτοί είμαστε , θέλουμε να ζήσει το κράτος και η χώρα και να πατάξει τη φοροδιαφυγή ,αλλά κοιτάμε να αρπάξουμε ότι μπορούμε αφορολόγητο, γιατί ασε, θα πληρώσει κανένας άλλος μαλακας, εμείς είμαστε καταφερτζήδες! 
Εμείς οι Ελληναράδες μπορούμε να καταδικάσουμε σε κλείσιμο μαγαζιά, καφετέριες και ταβέρνες, άμα δεν μας αφήσουν να καπνίσουμε! Ποιος αντικαπνιστικός νόμος; εμείς τα παλικάρια φουμάρουμε στριφτό, και ρίχνουμε και φυτοφάρμακα με το τσουβάλι στο χωράφι, άμα είναι να πεθάνεις, θα πεθάνεις λαχείο είναι! Και τι να κάνεις άμα σε πάρει τηλέφωνο το μωρό σου, δεν μπορείς να μην απαντήσεις στο κινητό οδηγώντας , ούτε και να δεις βέβαια το μηχανάκι που θα το πάρεις παραμάζωμα! 
Τατουάζ, τρύπιο παντελόνι και ροτβάιλερ σκύλο ! 
Κι αν αύριο η μόδα θέλει έναν πύθωνα γύρω από το λαιμό σου να κάθεσαι και να πίνεις τον καφέ σου, θα το κάνεις γιατί είσαι φιλόζωος και φιλομοδος ! Προχωρημένος τύπος, κάτοικος μιας χώρας που δεν ξέρει πού ανήκει, στη μόδα στη ρόδα, στην ασχετοσύνη ή στον ψεύτοτσαμπούκα;;
 Μην περνάτε απέναντι το δρόμο, προσέξτε γιατί περνάει ο Ελληνάρας με το όχημα που πρέπει να δείξει ότι κλάνει η εξάτμιση του, και όλες οι γκόμενες έχουν κλασει μαλλί και τον περιμένουν! 
 Είμαστε δυο, είμαστε τρεις ,είμαστε πολύ περισσότεροι…..


Θοδωρος Γαλανοπουλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου