3.5.19

Σήμερα η δίκη των κατηγορουμένων για τον τραγικό θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη

Με βασική υπερασπιστική γραμμή ότι ήταν ελλιπή τα μέτρα ασφαλείας από τον δήμο Καλαμάτας που οργανώνει τον σαϊτοπόλεμο κάθονται στο εδώλιο το μεσημέρι οι κατηγορούμενοι για τον τραγικό θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη - 

Δήμαρχος Καλαμάτας: Ο σαϊτοπόλεμος σταματάει εδώ

 Για τη μία σήμερα το μεσημέρι έχει προσδιοριστεί η δίκη για τον θάνατο του άτυχου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη ο οποίος έχασε την ζωή του την στιγμή που κατέγραφε το έθιμο του Σαΐτοπόλεμου.
Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Αντώνης Κατσάς αναμένεται να ζητήσει από το δικαστήριο την παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας ως μάρτυρα καθώς μετά από όλα τα παραπάνω, κρίνεται απαραίτητη τόσο για την εξιχνίαση της πραγματικής αιτίας του θανάτου του άτυχου κάμεραμάν όσο και για την διατηρηση του εθίμου.
«Η ιατροδικαστική έκθεση του θανάτου του άτυχου άντρα δεν έχει μπει ακόμα στην δικογραφία όπως δεν έχουν μπει και πραγματογνωμοσύνες που αφορούν την ποιότητα του υλικού που βρέθηκε στο μέρος που παρασκευάζονται οι σαΐτες. Επίσης θεωρώ απαραίτητη την παρουσία του δημάρχου σαν μάρτυρα. Οι ευθύνες θα έπρεπε να αναζητηθούν από τους πραγματικούς υπεύθυνους, γιατί όλοι όσοι ήταν υπεύθυνοι των μέτρων ασφαλείας της εκδήλωσης είναι στο σπίτι τους και οι Αρχές έχουν πάρει πέντε άτομα από τον Άγιο Σίδερη, μια φτωχογειτονιά της Καλαμάτας, και τα έχουν στήσει στο εδώλιο σαν αποδιοπομπαίους τράγους και εξιλαστήρια θύματα» είπε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου