2.5.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Υπεγράφη σύμβαση για την εκμίσθωση του «Αχιλλείου»

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και ο νόμιμος εκπρόσωπος του μισθωτή υπέγραψαν σήμερα, Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, σύμβαση για την εκμίσθωση του δημοτικού κτηρίου «Αχίλλειον», που βρίσκεται επί των οδών Αριστομένους, Πολυβίου και Καπετάν Κρόμπα. 
Σε πλειοδοτικό διαγωνισμό που διενήργησε ο Δήμος Καλαμάτας, μισθωτής αναδείχθηκε η εταιρεία POP-AIR Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Ένδυσης, που προσέφερε μίσθωμα 2.420 ευρώ το μήνα. 
Η σύμβαση μίσθωσης έχει διάρκεια 25 ετών και η μισθώτρια εταιρεία υποχρεούται να προβεί σε επισκευή – ανακαίνιση του διατηρητέου κτηρίου, εξασφαλίζοντας η ίδια τις αναγκαίες άδειες.
Το κτήριο είναι διώροφο νεοκλασικό με υπόγειο, ενώ η μεικτή επιφάνεια υπογείου, ισογείου, παταριών & Α΄ ορόφου ανέρχεται σε 1.306,18 τ.μ.
Το «Αχίλλειον» θα χρησιμοποιηθεί για χρήσεις επιτρεπτές από το ΓΠΣ Δήμου Καλαμάτας και συμβατές με τον χαρακτήρα του διατηρητέου.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως είναι ικανοποιημένος από την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Επεσήμανε δε ότι η ανακατασκευή και η λειτουργία του «Αχιλλείου» θα δώσει θέσεις εργασίας και θα προσθέσει οικονομική ζωντάνια στον πεζόδρομο Αριστομένους.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου