31.8.19

Το ίδρυμα Αϊνστάιν επιβραβεύει

Με την υψηλού κύρους υποτροφία του Γερμανικού ιδρύματος  Αϊνστάιν, βραβεύτηκε η Παναγιώτα Ποϊράζη, διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας.
Η υποτροφία – σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Κρήτης – στοχεύει στην ενίσχυση του διεθνούς προφίλ των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων του Βερολίνου με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από το εξωτερικό σε συνεργασίες μακροχρόνιας ακαδημαϊκής έρευνας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ερευνητές των οποίων η τεχνογνωσία μπορεί να προωθήσει βιώσιμα συγκεκριμένους τομείς ακαδημαϊκής αριστείας στο Βερολίνο, και το 2019 επιλέχθηκαν συνολικά τέσσερις επιστήμονες.
Οι βραβευθέντες τιμώνται για την εξαιρετική και διαρκή προσφορά τους στην έρευνα. Επιπλέον, προσκαλούνται να επισκεφθούν τη Γερμανία στα πλαίσια συνεργατικού έργου με Γερμανικό ίδρυμα, για διάστημα μέχρι και ενός έτους.
Η υποτροφία έρχεται με βραβείο 450.000 ευρώ για τρία χρόνια, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως για την ίδρυση ομάδας εργασίας στο Βερολίνο.
Η Δρ Ποϊράζη θα φιλοξενηθεί στο εργαστήριο του Matthew Larkum στο Πανεπιστήμιο Humboldt και θα χρησιμοποιήσει τη χορηγία για την υλοποίηση ενός έργου που διερευνά τους μηχανισμούς ευέλικτης συμπεριφοράς σε ποντίκια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου