29.8.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Συναυλίες σε Κάστρο και Μέγαρο Χορού

Δύο συναυλίες - 29 και 30 Αυγούστου – από σπουδαία Αυστριακή ορχήστρα με Καλαματιανή συμμετοχή.
Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας αποχαιρετά το καλοκαίρι και μαζί το 3ο Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» με δύο συναυλίες 29 και 30 Αυγούστου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας συνεργάζεται με τη θερινή Ελληνο-αυστριακή Ακαδημία Εγχόρδων του Χρήστου Κανέττη “Strings In Motion”.
Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ με το Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι, που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ήδη 20 μουσικοί από το Mozarteum με καταγωγή από την Ουκρανία, το Μεξικό, την Αυστρία και φυσικά την Ελλάδα, συνεργαζόμενοι και με απόφοιτους του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ετοιμάζουν δύο συναυλίες δώρο στην Καλαμάτα.
Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εξακολούθησης της συνεργασίας του Φεστιβάλ με το Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι, που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η πρώτη συναυλία θα δοθεί 29 Αυγούστου, 9μμ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. Η ορχήστρα εγχόρδων της Ακαδημίας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα P. I. TSCHAIKOWSKI, W. A. MOZART , N. ROTA αλλά και ενός αξιόλογου και πολλά υποσχόμενου απόφοιτου του Mozarteum από την Ελλάδα, του Ιάσονα Τζανάκου. 
Στις 30 Αυγούστου, επίσης στις 9μμ, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με έργα Μουσικής Δωματίου των W. A. MOZART, L. V. BEETHOVEN, A. DVORAK, J. BRAHMS, S. HAVRYLYUK, M. SKORYK και B. SMETANA. 

** Η είσοδος και στις δύο συναυλίες είναι ελεύθερη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου