31.8.19

Η λαίδη Νταϊάνα σκοτώθηκε σαν σήμερα

Έχουν περάσει 22 χρόνια, από την 31η Αυγούστου 1997, τότε που η μόλις 36 χρονη Πριγκίπισσα Νταϊάνα, η πριγκίπισσα των Βρετανών , έφυγε από τη ζωή. 
 
Η λιμουζίνα στην οποία επέβαινε, μαζί με τον Ντόντι Αλ Φάγιεντ, προσέκρουσε σε έναν πυλώνα της σήραγγας Αλμά στο Παρίσι. Ακόμη και σήμερα τα γεγονότα της εποχής εκείνης (το ατύχημα, οι φήμες που ακολουθούν σε τέτοια περιστατικά, η κηδεία της κ.α). κεντρίζουν το ενδιαφέρον σε όλο τον πλανήτη. 
Η είσοδος μιάς "άγνωστης" στο παλάτι του Μπακιγχαμ, ο γάμος με τον πρίγκιπα Κάρολο, η γέννηση δύο αγοριών - σήμερα πρίγκηπες, αλλα και ο χωρισμός και το διαζύγιο απο τον διάδοχο, βρέθηκαν στις πρώτες σελίδες εγκυρων εντύπων. Δεκάδες λέξεις γράφτηκαν και για τη σχεση της με τη Βασίλισσα. 
Ο θάνατος της Λαίδης Νταϊάνα, προκάλεσε παγκόσμια θλίψη, ενώ για πολλούς θαυμαστές της ανά τον κόσμο η απουσία της εξακολουθεί να είναι αισθητή. Η επέτειος του θανάτου της δημοφιλούς πριγκίπισσας της Ουαλίας, συνοδεύεται, όπως είναι αναμενόμενο, από αφιερώματα και εκπομπές στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Οι γιοι της πριγκίπισσας, Ουίλιαμ και Χάρι τιμούν τη μνήμη της μητέρας τους, το έργο της οποίας θέλουν να συνεχίσουν.Η πρώην κατοικία της Νταϊάνας στο Λονδίνο έχει
πάντα λουλούδια. Ο κήπος σχεδιάστηκε στη μνήμη της και φυτεύτηκε με λευκά λουλούδια, αγαπημένα της λαίδης Ντι. Εκατοντάδες ή και χιλιάδες άνθρωποι συναντώνται σε ένα σημείο κοντά στη σήραγγα της γέφυρας Αλμά, μέσα στην οποία σημειώθηκε το τροχαίο.
«Ήμουν παιδί όταν σκοτώθηκε αλλά μελέτησα τη βιογραφία της», δήλωσε η  δημοσιογράφος Μαρί Χέρμαν από τη Γερμανία. «Μου άρεσε η Νταϊάνα και η δέσμευση της στους ανθρωπιστικούς σκοπούς». «Θυμάμαι την ημέρα του γάμου της όπως και την ημέρα του θανάτου της», δήλωσε η Λίντα Μπίγκελμπαχ, 61 ετών, κάτοικος Μινεσότα.
Τα αφιερώματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη έχουν πάντα απήχηση. Πριν 2 χρόνια ντοκιμαντέρ του BBC με τιτλο "Νταϊάνα επτά δραματικές μέρες" παρουσίασε γνωστές και άγνωστες στιγμές απο εκείνη τη δραματική εβδομάδα, από το τραγικό δυστύχημα, μέχρι την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, με υψηλή τηλεθέαση.Το ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάστηκε σε πολλές χώρες - ανάμεσά τους και ΕΡΤ. Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα. Απο την  ΕΡΤ2 θα προβληθεί στις 5 μμ ένα νέο πρόγραμμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου