29.8.19

Κατά τα άλλα, είχαμε διαστημική υπηρεσία

  Του Δημήτρη Καμπουράκη
 
Μια χώρα που αποδεικνύεται ανίκανη να οργανώσει ένα αξιόπιστο σύστημα για να δίνει τα διπλώματα οδήγησης, είναι χώρα για κλάματα.
 Και μια κυβέρνηση, που άφησε πίσω της 150.000 υποψήφιους οδηγούς να περιμένουν για εξέταση, ήταν μια κυβέρνηση για καρπαζιές. 
Κατά τα λοιπά θεμελιώναμε τον σοσιαλισμό στις παραγωγικές σχέσεις και στέλναμε δορυφόρους στο στερέωμα με τη διαστημική υπηρεσία του Νίκου Παππά.
Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες της εθνικής κρίσης των διπλωμάτων οδήγησης. 
Στον πλανήτη κυκλοφορούν εκατοντάδες εκατομμύρια αυτοκινήτων και όλες οι χώρες της υφηλίου έχουν έναν τρόπο να εξετάζουν τους οδηγούς και να πιστοποιούν την ικανότητα τους να βγαίνουν στον δρόμο με το αμάξι τους. 
Πως διάολο καταφέραμε εμείς να είμαστε η μοναδική χώρα του πλανήτη που δεν μπορούσε να κάνει αυτό το απλό πράγμα, είναι κυριολεκτικά ανεξήγητο.
Και μόνο το γεγονός ότι
ένα ολόκληρο υπουργικό συμβούλιο ασχολείται μ’ αυτό το θέμα, αποδεικνύει την εθνική μας κακομοιριά. 
Η οποία κακομοιριά, επί κυβέρνησης Σύριζα έφθασε στο ανώτατο δυνατό σημείο της, στο pic της ξεφτίλας, δηλαδή εκεί που θα γελούσαν σε βάρος της ανεπτυγμένης Ελλάδας ακόμα και οι ξυπόλυτοι κάτοικοι χωρών της υποσαχάριας Αφρικής.
Όσα σε άλλη χώρα λύνει ένας σοβαρός διευθυντής του δημοσίου, εδώ χρειάζεται ολόκληρο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.
 Όσα αλλού διευθετούνται με μια απλή διοικητική πράξη, εδώ χρειάζεται νόμος του κράτους και μάλιστα με διαδικασίες κατεπείγοντος. Και όσα στον υπόλοιπο θεωρούνται από δεκαετίες κεκτημένα, εδώ πρέπει να τα ανακαλύπτουμε κάθε μέρα από την αρχή γιατί είμαστε μάγκες, πρωτοπόροι και ο εξυπνότερος λαός του κόσμου.
Τα πράγματα είναι απλά: 
Είχαμε μπλέξει με σκιτζήδες, με καταφανώς ανίκανους, με ανθρώπους που δεν μπορούσαν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα. Είχαμε βάλει πάνω στην πλάτη μας τύπους που ήξεραν απ’ έξω τον Πουλατζά και τον Γκράμσι, αλλά ήταν ανίκανοι να δώσουν ένα ρημάδι δίπλωμα οδήγησης. 
Όλο μεγάλα λόγια για υπεραυτόματα συστήματα που θα τσάκωναν τους διεφθαρμένους και θα έβγαζαν οδηγάρες, αλλά στην πράξη η απόλυτη απραξία. Υποψήφιοι οδηγοί στην ουρά για χρόνια, επαγγελματίες του κλάδου σε απόγνωση. Το τέλειο φιάσκο.
Συγγνώμη, αλλά τι άλλο να προσθέσω;
 Ότι οι Συριζαίοι είχαν βάλει τόσο χαμηλά τον πήχη της διακυβέρνησης, που αν ο Κυριάκος παραμείνει στοιχειωδώς σοβαρός και παραγωγικός θα μείνει μια οκταετία στην εξουσία; Ισχύει, αλλά αυτά είναι τα εθνικά μας στάνταρς; 
Να καταφέρουμε να δίνουμε διπλώματα οδήγησης και να είμαστε περήφανοι γι αυτό; Στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, της ρομποτικής, της τεχνητής νοημοσύνης, των big data, του internet των πραγμάτων και των 5G, εμείς ξαναγυρίζουμε στην σχολή οδηγών των ασπρόμαυρων ταινιών του Θανάση Βέγγου για να βρούμε την υγειά μας. 
Τι να πει κανείς…
 
 
liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου