14.10.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Καλλωπισμός του διοικητηρίου

Θα αλλάξει όψη το διοικητήριο.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης του κτηρίου. Αρχικά με την αφαίρεση των γκράφιτι από τους τοίχους, την αντικατάσταση των σπασμένων μαρμάρων και τον εξωτερικό καλλωπισμό του.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος χαρακτήρισε το κτήριο του διοικητηρίου της Καλαμάτας «ενεργοβόρο και μη υγιεινό». Σε δηλώσεις του σημείωσε πως το κτήριο αυτό, μετά από 45 χρόνια είναι μεν εμβληματικό για την πόλη, όμως πρέπει να καταστεί και καλαίσθητο, υγιεινό και ασφαλές. Να γίνει πιο μοντέρνο.
Μάλιστα έθεσε και το χρόνιο θέμα την ύπαρξης του επικίνδυνου υλικού, του αμίαντου σε κάποια τμήματά του, «τα οποία, πρέπει να απομακρυνθούν», όπως είπε.
Τη μελέτη ανακατασκευής του κτηρίου ανέλαβε η ΤΕΜΕΣ, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτή τη διαδικασία, καθώς όπως σημείωσε, θα προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία. Διαφορετικά θα έπαιρνε πολύ χρόνο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας δήλωσε πως το ιδιοκτησιακό του κτηρίου δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αφού το διεκδικεί το Δημόσιο. Ωστόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επιδιώξει με χρησιδάνειο να συνεχίσει να διαχειρίζεται το κτήριο, στο οποίο μάλιστα αναμένεται να στεγαστούν και άλλες Υπηρεσίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου