14.10.19

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ:ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Β ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ενημέρωση για τις ελλείψεις προσωπικού σε σχολεία του Δήμου μας»
      
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η νέα δημοτική αρχή δεν έχει προβεί ακόμα σε καμία ενέργεια προκειμένου να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, ως προς την έλλειψη προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.
 Τα προβλήματα αναφορικά με την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού φαίνεται να μην θορυβούν τη νέα δημοτική αρχή η οποία προφανώς  έχει άλλες προτεραιότητες. Μάταια γονείς και μαθητές αναμένουν την επίλυση των προβλημάτων γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία  της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 Οι  ελλείψεις αυτές, δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες στα σχολεία μας, προκαλώντας την αγανάκτηση μαθητών και γονέων. Η αναστάτωση που προκαλείται στις σχολικές κοινότητες είναι μεγάλη καθώς  τις περισσότερες ώρες οι μαθητές είναι στο προαύλιο.  Οι ποιοτικές συνέπειες για την εκπαίδευση των μαθητών είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικές αφού δεν προβλέπεται με κανένα νόμο ή υπουργική απόφαση, η αναπλήρωση των χαμένων εκπαιδευτικών ωρών.
Προκειμένου να καλύψουμε τις παραλήψεις της νέας Δημοτικής Αρχής, τις τελευταίες ημέρες ήρθαμε σ΄ επαφή με την πολιτική  ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καθώς και το Διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Σταματόπουλο.
Σήμερα δε, συναντηθήκαμε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Οικονομόπουλο και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το θέμα της αύξησης –από Εθνικούς Πόρους- του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας έτσι ώστε να καταστεί εφικτό μέχρι τέλος του μήνα να επιτευχθεί η πρόσληψη  αναπληρωτών καθηγητών οι οποίοι θα καλύψουν όλα τα κενά που έχουν παρουσιασθεί στο Δήμο μας.
Η παιδεία θα πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητά μας.
                                                                                             
Εκ του συνδυασμού
                                                                          
«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου