23.10.19

Απεργούν γιατροί και εργαζομένοι στο σύστημα δημόσιας υγείας

Αντιδρούν στην εργασία ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία - Στις 8:30 η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ από την πλατεία Μαβίλης στο υπ. Υγείας
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι συνδικαλιστικές ενώσεις γιατρών και λοιπών εργαζόμενων στο σύστημα δημόσιας υγείας. Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται - και με συγκεντρώσεις στην Αθήνα και πορεία προς το υπουργείο Υγείας - για την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας (ΟΕΝΓΕ) σημειώνει ότι διαμαρτύρεται για τις «ανθυγιεινές μεταρρυθμίσεις που ήρθε με φόρα να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο έδαφος που της έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Χαρακτηρίζει, δε, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) ως «πρόθυμο σύμμαχο της κυβέρνησης που πρωτοστατεί στην προώθηση των αντιδραστικών σχεδιασμών για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) θεωρεί «αιτία πολέμου» την εργασία ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και ζητεί μόνο προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει «πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ» με αφετηρία την Πλατεία Μαβίλης, το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, στις 8.30πμ, και κατάληξη το Υπουργείο Υγείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου