20.12.19

Το ΓΕΕΘΑ τίμησε τον Σπάρτης Ευστάθιο

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί Ειδικών Ποιμαντικών θεμάτων και Καταστάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Διεύθυνση του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΕΘΑ συνδιοργάνωσαν επετειακή εκδήλωση, με θέμα: ‘’190 έτη παρουσίας στρατιωτικών ιερέων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις’’, η οποία έλαβε χώρα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα. Παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος,  ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Προσκεκλημένος ήταν και ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος.
Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, με τον οποίο ξεκίνησε η εκδήλωση, ο Αρχιεπίσκοπος, τόνισε ότι «δίδεται η ευκαιρία να αναδειχθεί η αναμφισβήτητη αλήθεια ότι το Σώμα των Στρατιωτικών Ιερέων καθ’ όλη τη διάρκεια των 190 χρόνων του βίου του, προσέφερε πολλά στον Στρατό και την Πατρίδα, τόσο σε ώρες μάχης όσο και ειρήνης. Και αυτό το έκανε με αυτοθυσία, προσφορά αγώνων και αίματος και με διάφορους τρόπους, όπως με αγιαστικές πράξεις, ομιλίες και προσωπική επικοινωνία, τόσο με τους αξιωματικούς όσο και με τους οπλίτες».
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την επίδοση πλακετών σε τιμώμενα πρόσωπα, για την προσφορά τους, ως ιερωμένοι, στον Ελληνικό Στρατό. Ο πρώτος που τιμήθηκε ήταν ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, για την άριστη λειτουργική εξυπηρέτηση του στρατοπέδου «Συνταγματάρχη Κων/νου Δαβάκη», καθώς και για την αυτοπρόσωπη παρουσία του σε θρησκευτικές ακολουθίες και εορταστικές εκδηλώσεις.
Ο π. Νικόλαος Γουρδούπης, ως συντονιστής της εκδήλωσης μίλησε για τον κ. Ευστάθιο με θερμά λόγια αγάπης και σεβασμού, ευχαριστώντας τον για την αμέριστη και ολοπρόθυμη στήριξή του στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών. Κατά τη διάρκεια της βράβευσης, την οποία έκανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, το κοινό χειροκρότησε τον κ. Ευστάθιο ως ένδειξη της προσφορά του σε μία ακόμα πτυχή της εκκλησιαστικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου