21.12.19

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΟΥΜ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ...

Όταν ο Τιτανικός πήγαινε κατευθείαν πάνω στο παγόβουνο ,η ορχήστρα του πλοίου έπαιζε μουσική, και το πάρτυ στο σαλόνι συνεχίζονταν! 
Οταν ο Ιμπραήμ πασάς έκαιγε την Πελοπόννησο ασταμάτητος, οι οπλαρχηγοί της Στερεάς Ελλάδας είχαν στήσει εμφύλιο πόλεμο με τους οπλαρχηγούς της Πελοποννήσου!
Και όταν οι χώρες μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έβγαιναν από τα χαλάσματα τους, και στεκόταν στα πόδια τους, εμείς για ακόμα τέσσερα πέντε χρόνια, στήσαμε έναν ακόμα εμφύλιο πόλεμο για να λύσουμε τις ιδεολογικές διαφορές μας! 
Τώρα δε που η χώρα κινδυνεύει από μία ιδιαίτερη απειλή από την Τουρκία, με χιλιάδες μουσουλμάνους να κατακλύζουν την Ελλάδα, και τα τουρκικά γεωτρύπανα να γυρίζουν γύρω από τη χώρα μας, εμείς με τι ασχολούμαστε;
Με τα πτυχια του Στρατηγού , με τις καταλήψεις των κτιρίων, με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα κοινωνικά μερίσματα!
 Είμαστε που είμαστε μόνοι και κανείς δεν έχει όρεξη να απομονώσει την Τουρκία, αντίθετα νέα γερμανικά εργοστάσια ετοιμάζονται να ανοίξουν εκεί πέρα.
Εμείς λοιπόν, αντί να είμαστε μία συμπαγής άμυνα απέναντι σε όλες αυτές τις απειλές, διαιρεμένοι και αποχαυνωμένοι , ρουφάμε freddo espresso βλέποντας τούρκικα σήριαλ, και κάνοντας like σε διάφορους κώλους στο Facebook! 
Οταν βγει στη Σαλαμίνα κανένα τούρκικο γεωτρύπανο, πείτε του να πάει να πάρει Πακιστανούς εργάτες από το Πέραμα ,για να κάνει τη δουλειά του!
Και εσείς καθίστε στη Μαρίνα Ζέας και στο Μικρολίμανο να απολαμβάνετε το θέαμα, με τον καπουτσίνο στα χέρια! 
Το παγόβουνο που είναι μπροστά σας δεν το βλέπετε, μόνο το παγάκι του καφέ σας… Μπουγιουρούμ χαϊβάνια ..μπουγιουρούμ…

Θόδωρος Γαλανόπουλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου