21.12.19

Μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με σκόρδο

Υλικά για 4 άτομα

  • 10 μπουτάκια κοτόπουλο
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια κύμινο
  • 2 κουταλάκια πάπρικα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλάκια μαύρο πιπέρι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ¼ κουταλάκι κανέλα
  • ½ κουταλάκι κουρκουμά
  • λίγο chilli powder
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνετε την μαρινάδα, αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί. Βάζετε το κοτόπουλο σε μια σακούλα που κλείνει (εναλλακτικά το βάζετε σε ένα τάπερ).
  2. Περιχύνετε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και φροντίζετε να πάει παντού. Κλείνετε τη σακούλα και τη βάζετε σε ένα μπολ (σε περίπτωση που έχει καμιά τρυπίτσα) και ακολούθως στο ψυγείο.
  3. Αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες, προτιμότερο από την προηγούμενη μέρα.
  4. Μια ώρα πριν να μαγειρέψετε βγάζετε τα μπουτάκια από το ψυγείο. Τα απλώνετε μέσα σε ταψί φούρνου, το δέρμα να είναι προς τα πάνω.
  5. Τα περιχύνετε με τη μαρινάδα τους, ώστε το ταψί να έχει ένα εκατοστό περίπου από τη μαρινάδα. Ψήνετε τα μπουτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου