27.2.20

Ο Γιώργος Μαργαρίτης την Παρασκευή στην ΕΡΤ 2

Αφιέρωμα στον αυθεντικό λαϊκό ερμηνευτή Γιώργο Μαργαρίτη παρουσιάζει η  εκπομπή της ΕΡΤ 2 «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου  στις 9 το βράδυ της Παρασκευής.
Αφορμή και αιτία γι’ αυτή την μουσική συνάντηση στάθηκε η βιογραφία του δημοφιλή τραγουδιστή, που έγραψε με μεράκι ο μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Κώστας Μπαλαχούτης. Στο βιβλίο καταγράφεται μια ολόκληρη εποχή, τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η συνάντηση του  Γιώργου  Μαργαρίτη  με τον Βασίλη Τσιτσάνη, η φιλία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη, η συνεργασία  με τον Τάκη Σούκα, η επιτυχία και η αγάπη του κόσμου, τα όνειρα για το μέλλον κ.ά.
Στην παρέα της εκπομπής πήγαν οι φίλοι του Μαργαρίτη:  Μίμης Ανδρουλάκης (άλλοτε βουλευτής, συγγραφέας και διανοητής) , Πάνος Σόμπολος (ο «πρύτανης» του αστυνομικού ρεπορτάζ) και  Πέτρος Βαγιόπουλος (συνθέτης). 
Τραγουδούν μαζί με τον  Γιώργος Μαργαρίτης, η Φραντζέσκα Μιχαήλ, και ο Πέτρος Σκάρος.
Παίζουν οι μουσικοί: Νίκ. Στρατηγός (πιάνο – διεύθυνση ορχήστρας),  Άγγ. Παπαδημητρίου (μπουζούκι), Γιάν. Τσατούχας (βιολί), Γιώρ. Τσουπάκης  (ντραμς), Κ. Πέτσας (ηλεκτρικό μπάσο),  Νίκος Καινούριος (κιθάρα).
Θα χορέψουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πλεύσεις Παράδοσης»:  Γιώργος Ξενάκης, Πέτρος Ξανθόπουλος, Αλέξανδρος Κλειτσάκης, Στέλιος Κώττης, Μαρία Μυλωνά, Αιμιλία Αραβοπούλου, Πόπη Μαυρίκου, Φελίνα Θεοδοσίου. Χοροδιδάσκαλος: Πέτρος Κώττης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου