2.3.20

Νέα Μυστηριώδης Ασθένεια! Προκαλεί πυρετό και αιμορραγία από τα μάτια

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η εμφάνιση μιας μυστηριώδους ασθένειας που αποτελεί ένα αίνιγμα για τις αρχές.

Μια θανατηφόρα ασθένεια έχει σημάνει συναγερμό στην Αιθιοπία στα σύνορα με την Σομαλία κι εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Ένας ασθενής, ο Khadar Abdi Abdullahi, παρατήρησε τα μάτια του να κιτρινίζουν, ενώ λίγες μέρες αργότερα, το ίδιο συνέβη και στις παλάμες του. Σύντομα, η μύτη του άρχισε να αιμορραγεί, ενώ ανεξήγητα πρηξίματα σε όλο του το σώμα έκαναν την εμφάνισή τους, μαζί με πυρετό. Λίγο αργότερα πέθανε. Ήταν μόλις 23 ετών.
Όπως αναφέρει o βρετανικός Guardian, αρκετοί γείτονες του Khadar είχαν την ίδια τύχη με εκείνον, καθώς έχασαν τις ζωές τους με τον ίδιο τρόπο: Αιμορραγία, πυρετός και θάνατος.
Δεν έχει εξακριβωθεί, τι ακριβώς προκαλεί την ασθένεια. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν τους θανάτους ωστόσο αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις επιδημίας, συνιστώντας ψυχραιμία στους πολίτες.
Σύμφωνα και με το piraeuspress.gr, εταιρεία του αγωγού αερίου, δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 2014, κάτι το οποίο, κατά κάποιο τρόπο διαλύει τις υποψίες που υπήρχαν αρχικά περί δηλητηρίασης.
Ο Khadar και οι άλλοι κάτοικοι της περιοχής Jigjiga, υποψιάζονταν πως πρόκειται για κάποια μόλυνση στο πόσιμο νερό της περιοχής από χημικά.
Ο 23χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση, καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό για εκείνον, μιας και του παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια.
«Υπάρχουν ασθένειες που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην περιοχή. Ασθένειες που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ», ανέφερε Σομαλός αξιωματούχος, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του.
Από την πλευρά της η εταιρεία, μέσω του εκπροσώπου της, Ketsela Tadesse, διαμήνυσε στον Guardian πως δεν υπάρχει καμία διαρροή χημικών στο νερό, όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι έχουν γίνει και το νερό από το Calub μέχρι την Jigjiga είναι καθαρό και πόσιμο.
Το μυστήριο με τους θανάτους, ωστόσο, παραμένει καθώς οι κάτοικοι της Jigjiga μέρα με την μέρα χάνουν την ζωή τους

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου