21.3.20

Αποτεφρωτήριο στην Ιταλία έχει εξαντλήσει τη χωρητικότητά του και δεν μπορεί να δεχτεί άλλα φέρετρα

Η περιοχή της Πιατσέντζα πληρώνει το βαρύτερο φόρο σε ζωές από την πανδημία του κορονοϊού, με αποτέλεσμα τα αποτεφρωτήρια να έχουν εξαντλήσει τη χωρητικότητά τους, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο αριθμό των σορών που παραλαμβάνουν καθημερινάΗ κατάσταση στη βόρεια Ιταλία παραμένει δραματική, με την γειτονική χώρα να διαθέτει πλέον τον υψηλότερο αριθμό θυμάτων από τον COVID-2019.
Τα νοσοκομεία στις περιοχές της Λομβαρδίας και της Πιατσέντζα είναι υπερπλήρη.
Στους νεκροθαλάμους, τα αποτεφρωτήρια και τα νεκροταφεία του Μπέργκαμο δεν υπάρχουν πλέον θέσεις, με αποτέλεσμα ο στρατός να αναλαμβάνει να μεταφέρει φέρετρα σε άλλες πόλεις για αποτέφρωση. 
Ένα αποτεφρωτήριο στην επαρχία Πιατσέντζα της βόρειας Ιταλίας ενδέχεται να σταματήσει την υποδοχή φέρετρων των νεκρών από τον κορονοϊό, καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο αριθμό των σορών που παραλαμβάνει καθημερινά.
Οι δυνατότητες του αποτεφρωτηρίου είναι συγκεκριμένες, καθώς υπολογίζεται ότι μπορεί να καλύψει μία διαδικασία περίπου 12 αποτεφρώσεων την ημέρα. Η ζήτηση όμως είναι πολλαπλάσια καθώς η περιοχή της Πιατσέντζα πληρώνει το βαρύτερο φόρο σε ζωές από την πανδημία του κορονοϊού.
 «Αυτή τη στιγμή, λαμβάνουμε κατά μέσο όρο, 25 φέρετρα την ημέρα, όμως μπορούμε να διαχειριστούμε μόνο 12. Προφανώς αυτή η κατάσταση δημιουργεί έναν μη φυσιολογικό αριθμό, φέρνοντάς μας σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναγκάζοντάς μας πολύ πιθανόν να σταματήσουμε για λίγες ημέρες προκειμένου να μπορέσουμε να ανακτήσουμε κάποιο χώρο» αναφέρει ο υπεύθυνος του αποτεφρωτηρίου.
Το ίδιο πρόβλημα προέκυψε και στο Μπέργκαμο και για αυτόν τον λόγο, πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης, οι στις εγκαταστάσεις τους δέχονταν φέρετρα από γειτονικές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ιταλίας.
Όλοι οι χώροι στο αποτεφρωτήριο, συμπεριλαμβανομένης και της αίθουσας τελετών αποχαιρετισμού των νεκρών, χρησιμοποιούνται πλέον για την προσωρινή αποθήκευση των σορών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου