20.3.20

ΕΦΚΑ: Οι τραγωδίες και η διπλή γλώσσα της Κυβέρνησης

Σήμερα το πρωί μέσα σ’ ένα τοπίο με αποκαΐδια της συμφοράς που πλανάται πάνω από τη χώρα ο ΕΦΚΑ ανήρτησε τα ραβασάκια για να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης της σημερινή!

Τι κι αν η ανθρωπότητα βιώνει ένα πρωτοφανή παγκόσμιο πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό; Τι κι αν αυτός ο πόλεμος αποδεκατίζει ζωές, διαλύει καθημερινά έθνη, λαούς, τοπικές και παγκόσμια οικονομία; Τι κι αν όλος ο κόσμος είναι σε καραντίνα και σε κατ’ οίκον απομόνωση; Τι κι αν συντρίμμια και ερείπια ορθώνονται καθημερινά σε κάθε κλάδο και σε κάθε επαγγελματία; Τι κι αν ο Πρωθυπουργός της χώρας επαγγέλλεται, και συζεί θεσμικά και ανθρώπινα  αυτή την απρόσμενη τραγωδία που βρήκε την ανθρωπότητα και τη χώρα μας; Τι κι αν επαγγέλλεται μέτρα στήριξης σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία;
Υπάρχει και η ανάλγητη όψη του Κράτους. Όλοι αυτοί που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι ακριβώς συμβαίνει, ή καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν. Σήμερα το πρωί, ναι σήμερα το πρωί, μέσα σ’ ένα τοπίο με αποκαΐδια της συμφοράς που πλανάται πάνω από τη χώρα ο ΕΦΚΑ ανήρτησε τα ραβασάκια για να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης της σημερινή, (!) τις ασφαλιστικές εισφορές του Ιανουαρίου 2020. Δεν άκουγαν, δεν ήξεραν οι εμπνευστές; Αν δείτε η ημερομηνία έκδοσης είναι πριν τέσσερεις μέρες, όταν ο επερχόμενος όλεθρος έδειχνε που πάμε. Σήμερα κιόλας, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρέπει να αποπέμψει από τη θέση τους, για λόγους τιμής και ηθικής τάξης, όλους εκείνους που παίζουν με τον πόνο ενός ολόκληρου λαού. Αλλά κυρίως με τις Αρχές και την Ηθική που ευαγγελίζεται σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες  ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου