21.3.20

Δεν υπακούει ο μητροπολίτης Κυθήρων

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του μητροπολίτη Κηθύρων να ανοίξει κανονικά τις εκκλησίες για τους Χαιρετισμούς παρά τα κυβερνητικά μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Ο μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ  επικρίνεται ότι δεν τήρησε τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμών και άφησε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων ανοικτές, για τους Χαιρετισμούς με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στο ναό.
Το γεγονός επιβεβαίωσε στο protothema.gr o δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως ο μητροπολίτης «Παραβαίνει πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις συνάξεις στις εκκλησίες και τις ιεροπραξίες και αυτή τη στιγμή είναι στην αστυνομία. Έγιναν αναφορές και κινήθηκαν οι διαδικασίες. Έχει συνταχθεί δικογραφία και έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας».
Θα φυλακίσουν μητροπολίτη εν έτη 2020;
Ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρει ακόμη πως χθες στα Κύθηρα έγινε ανοιχτή λειτουργία και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμο:
«Έχει από χθες ανοικτές τις εκκλησίες, κανονικά με κωδωνοκρουσίες. Όχι όλες τις εκκλησίες δυο συγκεκριμένους ναούς, στον έναν λειτούργησε ο ίδιος ο κ. Σεραφείμ. Αυτή τη στιγμή απ όσο ξέρω καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα».
Ο δήμαρχος ανέφερε τέλος πως χθες στο ναό  ήταν λίγοι πιστοί, ο δεσπότης, ψάλτες και διάκονοι ωστόσο στα Κύθηρα οι εκκλησίες είναι μικρές και έτσι ο συνωστισμός δεν μπορεί να αποφευχθεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου