20.3.20

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, έναντι του κορωνοϊού και σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 23/17-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών, συστήνει προσωρινή υποστηρικτική δομή κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης για τους ηλικιωμένους και τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Η εν λόγω δομή ενισχύεται με έμψυχο δυναμικό του δήμου, από υπηρεσίες που δεν λειτουργούν αυτή την περίοδο και από το Γραφείο Πρόνοιας, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, και σε αυτήν θα προΐσταται ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλειος Τσώνης, σε συνεργασία  με τον Αντιδήμαρχο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Δημήτριο Γαϊτάνη, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας  Μιχαήλ Καραβίδα, τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου, τη Δ/νση Ανάπτυξης και Κοινωνικής Μέριμνας και στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».
Οι Υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι οι κάτωθι:
1) Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από τους δικαιούχους.
2) Καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους

3) Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. 1. (πρόκειται για εξυπηρέτηση ως προς τη διανομή φαρμακευτικού υλικού και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περίπτωσης 1, με δαπάνη που βαρύνει τους αιτούντες.)
4) Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. 2. (η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη παρέχεται εφόσον προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ)
5) Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους 
6) Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. 1 και 2.
7) Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. 1 και 2 (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
8) Κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID 19.
Η εν λόγω δομή θα λειτουργεί στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πύλου και θα στελεχωθεί σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική 23/17-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών. Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 και θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 09:00 π.μ. έως τις 04:00 μ.μ. Η εξυπηρέτηση θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά στο εξής τηλέφωνο: 2723023397 ή ηλεκτρονικά στο εξής e-mail:  frodizo@pylos-nestor.gr
Όλα τα αιτήματα θα εξετάζονται και θα ικανοποιούνται σε εύλογο χρονικό διάστημα και με βάση κάθε φορά τις δυνατότητες της Δομής.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας στέλνει το εξής μήνυμα: «Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος βρίσκεται πάντα κοντά στους ευάλωτους συμπολίτες μας και στέκεται δίπλα στους δημότες ενισχύοντας τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ με την άμεση κινητοποίηση του προσωπικού, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για βελτίωση των συνθηκών σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δοκιμασίας που διανύουμε. Εμείς Φροντίζουμε για εσάς κι εσείς μένετε σπίτι!».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου