21.3.20

Διακοπή κυκλοφορίας εφημερίδας

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας της εφημερίδας "Πρωινός Τύπος" Καρδίτσας ανακοίνωσε η εργοδοσία του. Η διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός της «προσωρινής διακοπής λειτουργίας» όπως ανακοινώθηκε, ενός εκ των ιστορικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσσαλίας και της χώρας γενικότερα, της εφημερίδας «Πρωινός Τύπος» της Καρδίτσας.
Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν έγινε και κάποιοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ εκμεταλλευόμενοι την κρίση που έχει ξεσπάσει λόγω του κορονοϊού, βάζουν λουκέτο στις επιχειρήσεις ΜΜΕ ή προχωρούν σε «προσωρινές διακοπές λειτουργίας», αφήνοντας στο δρόμο δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικό προσωπικό, χρωστώντας τους χιλιάδες ευρώ από καθυστερήσεις πληρωμών και αποζημιώσεις.
Παρόλο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση ενέταξε τα ΜΜΕ στις επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν, λόγω της κρίσης που έχει ξεσπάσει από τον κορονοϊο, όπως είχαν ζητήσει οι περιφερειακές Ενώσεις Συντακτών, εντούτοις διαβλέπουμε ότι η πλευρά των εργοδοτών, κινείται προς αντίθετη κατεύθυνση.
Η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε υπερασπιζόμενη την ελευθεροτυπία, τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και την εγγύηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσής τους, καλεί όλα τα μέλη της σε αγωνιστική ετοιμότητα, ζητώντας τους να ενημερώνουν άμεσα τη Διοίκηση για οτιδήποτε παράτυπο υποπίπτει στην αντίληψή τους και συμβάλλει στην περαιτέρω υποβάθμιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται πογκρόμ χρήσης και εφαρμογής αντεργατικών μέτρων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου