23.4.12

ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τον 2ο Γύρο !!

Ο Ολάντ στο 28,51%, ο Σαρκοζί στο 27,09% με πάνω από το 96% των ψήφων καταμετρημένο.!!
Η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν μετέβαλε τις ισορροπίες στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών αποσπώντας πάνω από το 18% των ψήφων—ένα ποσοστό το οποίο θα μπορούσε να κρίνει το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου της 6ης Μαΐου ανάμεσα στον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ και τον συντηρητικό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Τα αποτελέσματα είχαν διαμορφωθεί, με το 96,16% των ψήφων καταμετρημένο, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, ως εξής: 
Πρώτος γύρος 
Φρανσουά Ολάντ Σοσιαλιστικό Κόμμα 28,51%
Νικολά Σαρκοζί Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα 27,09%
 Μαρίν Λεπέν Εθνικό Μέτωπο 18,15%
Ζαν-Λικ Μελανσόν Αριστερό Μέτωπο 11,08%
 Φρανσουά Μπαϊρού MoDem 9,12%
Εύα Ζολί Πράσινοι 2,26%
Νικολά Ντιπόν-Ενιάν Παρών για την Δημοκρατία 1,81%
Φιλίπ Πουτού Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα 1,16%
 Ναταλί Αρτό Εργατικός Αγώνας 0,57%
Ζακ Σεμινάντ Αλληλεγγύη & Πρόοδος 0,25%
Συμμετοχή: 80,56% 
Ο Ολάντ φέρεται, σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις οι οποίες διεξήχθησαν μετά την χθεσινή ψηφοφορία, να κερδίζει τον Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο συγκεντρώνοντας περίπου από 53% ως το 56%.
Αν και το μεγάλο ποσοστό της Λεπέν αυξάνει την αβεβαιότητα ενόψει του δεύτερου γύρου, μια δημοσκόπηση του CSA κατέδειξε ότι ο Ολάντ θα κερδίσει με ευρύ προβάδισμα, συγκεντρώνοντας ως και το 56% των ψήφων.
Δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial δίνει στον Ολάντ το 54,5%, ενώ οι Ipsos και Harris Interactive του δίνουν 54%.
Το BVA εκτίμησε ότι θα λάβει 53%.
Η Ipsos εκτίμησε ότι το 60% των ψηφοφόρων της Λεπέν θα ψηφίσουν τον Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο, ωστόσο η Ifop-Fiducial τοποθετεί το ποσοστό αυτό στο 48%, αν και το 21% αρνήθηκε να πει τι θα κάνει.
Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος κατέλαβε την τέταρτη θέση με πάνω από 11%, αναμένεται να ψηφίσουν τον Ολάντ.
Οι ψηφοφόροι του Μπαϊρού, που κατέλαβε την πέμπτη θέση με πάνω από 9%, δείχνουν να προτιμούν με μικρή πλειοψηφία το Σαρκοζί από τον Ολάντ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των Ifop και BVA.
Ωστόσο το CSA εκτίμησε ότι το 49% των υποστηρικτών του Μπαϊρού θα ψηφίσουν Ολάντ και μόλις το 25% τον Σαρκοζί.
Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου φέρνουν το Σαρκοζί σε πολύ δύσκολη θέση, αφού θα κληθεί να πείσει τους ψηφοφόρους τόσο της άκρας δεξιάς όσο και του κέντρου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου