26.4.12

Κατηγορίες ΣΔΟΕ κατά Carrefour-Μαρινόπουλος για εικονικά τιμολόγια !!

Αντιμέτωπος με κατηγορίες μη απόδοσης ΦΠΑ, μέσω τριγωνικών συναλλαγών με επιχειρήσεις σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, φέρεται να είναι ο όμιλος Carrefour-Μαρινόπουλος σύμφωνα με πόρισμα ελέγχου του ΣΔΟΕ. 
Στην υπόθεση κεντρικό ρόλο εμφανίζεται να διαδραματίζει η εταιρία Orbicom η οποία φέρεται να εξέδιδε εικονικά τιμολόγια προς την Carrefour-Μαρινόπουλος ΑΕ για τις χρήσεις 2007 - 2008. Από την έρευνα του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι τα τιμολόγια ήταν εικονικά, δηλαδή δεν ανταποκρίνονταν σε προμήθεια αγαθών.
Οι φορολογικές αρχές που επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του πορίσματος βρίσκονται ήδη σε συνεργασία με την Carrefour-Μαρινόπουλος για την υπόθεση. Σύμφωνα με το πόρισμα η εταιρία Οrbicom δεν βρίσκεται σε λειτουργία και της έχουν ήδη επιβληθεί σημαντικές ποινές και πρόστιμα για φοροδιαφυγή σε βάρος του δημοσίου που υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ.
Από την πλευρά της, η εταιρία η Carrefour - Μαρινόπουλος ΑΕ προχώρησε σε διάψευση των δημοσιευμάτων, αναφορικά με την υποτιθέμενη συμμετοχή σε κύκλωμα εικονικών τιμολογίων. Ειδικότερα, η εταιρία, σχετικά με το εν λόγω θέμα, δηλώνει τα ακόλουθα:
«Η εταιρεία μας, ως γνωστόν, αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα super market στην Ελλάδα, είναι καταξιωμένη, επί σειρά ετών, στην ελληνική αγορά για την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της και προσφέρει μόνιμη και σταθερή εργασία σε 14.000 περίπου εργαζόμενους.
Στα πλαίσια των ανωτέρω δραστηριοτήτων της, λαμβάνει καθημερινά μεταξύ άλλων, και χιλιάδες τιμολόγια προμηθευτών της για την αγορά προϊόντων, τα οποία μεταπωλεί λιανικώς.
Σε όλες ανεξαιρέτως τις οικονομικές συναλλαγές της, η εταιρεία μας ακολουθεί απαρέγκλιτα τις νόμιμες διαδικασίες.
Ως εκ τούτου, και η συνεργασία μας με την εταιρεία «ΟΡΜΠΙΚΟΜ», εταιρεία η οποία συναλλασσόταν και με πολλές άλλες γνωστές εταιρείες της αγοράς, ήταν μια καθόλα συνήθης έως ποσοτικά ασήμαντη εμπορική συνεργασία, οι δε μεταξύ μας οικονομικές συναλλαγές ήταν απολύτως σύννομες και τυπικές, διεκπεραιώνονταν δε με βάση τις απαιτήσεις του νόμου.
Αφορούν, εξάλλου, εμπορεύματα, που αγοράστηκαν και, στη συνέχεια, μεταπωλήθηκαν από την εταιρεία μας λιανικώς, κατά συνέπεια, οι περί του αντιθέτου αιτιάσεις περί δήθεν «εικονικών συναλλαγών» καταρρίπτονται συλλήβδην.
Η εταιρεία, σε όλη τη διάρκεια του διεξαχθέντος ελέγχου, συνεργάστηκε πλήρως και προθύμως με τις αρμόδιες Αρχές, αλλά μέχρι και σήμερα, δεν έχει λάβει γνώση των πορισμάτων τους. Ευθύς, ως τούτο συμβεί, θα προβεί σε αξιολόγησή τους και θα διενεργήσει ότι νόμιμο ενδεχομένως απαιτείται.
Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνουμε ότι η εταιρεία μας ήταν και παραμένει απολύτως σύννομη σε κάθε της συναλλαγή».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου