26.4.12

Σκανδαλο η πώληση του Ελληνικού !!

8 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΞΗΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

1. Γιατί στερεί από το λαό του λεκανοπεδίου, και όχι μόνο, ένα μοναδικό, αναντικατάστατο πνεύμονα πρασίνου. Το μητροπολιτικό πάρκο που διεκδικεί ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης μαζί με τους Δήμους Αλίμου και Γλυφάδας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη δραματική έλλειψη πρασίνου στο λεκανοπέδιο της Αθήνας παρέχοντας ταυτόχρονα χώρους ελεύθερης άθλησης, αναψυχής, πολιτισμού και κοινωνικών υπηρεσιών (όπως π.χ. το κοινωνικό ιατρείο που ήδη λειτουργεί μέσα στο χώρο). Ας σημειώσουμε εδώ ότι το πράσινο της Αθήνας είναι μόλις 2,5τμ/κάτοικο τη στιγμή που στη χειρότερη περίπτωση ευρωπαϊκής μεγαλούπολης είναι πάνω από τριπλάσιο. Στο Λονδίνο π.χ. είναι 9,00τμ/κάτοικο και στη Βιέννη 20τμ/κάτοικο.
2. Γιατί εκχωρείται στους κερδοσκόπους ένας δημόσιος χώρος. Κάθε δημόσιος χώρος ανήκει εξ ορισμού στο λαό και επομένως δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Αυτό κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα που -όχι τυχαία - θέλουν τώρα να αναθεωρήσουν.
3. Γιατί εκμεταλλεύονται χυδαία τη δραματική ανεργία που μαστίζει το λαό της χώρας- ανεργία που η τρόϊκα σε συνεργασία με τους ντόπιους συνεργάτες της σκόπιμα προκάλεσαν- για να πουλήσουν ψεύτικες ελπίδες για τη δήθεν δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.
4. Γιατί στερεί από το λαό του λεκανοπεδίου (και όχι μόνο) μια από τις ελάχιστες ελεύθερες παραλίες του Σαρωνικού για κολύμπι και αναψυχή, για να την εκμεταλλευτούν εμπορικά χτίζοντας ακόμα και μέσα στη θάλασσα! (παλιό «όραμα» του κ. Βενιζέλου).
5. Γιατί στερεί από τους νέους μας (και όχι μόνο) το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητος «Άγιος Κοσμάς» κατά παράβαση του ιδρυτικού νόμου του που υπάρχει από την εποχή του αείμνηστου Κ. Καραμανλή. Καταργεί ακόμα το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ),το μητροπολιτικό κοινωνικό ιατρείο, τα σωματεία ΑΜΕΑ «Ερμής» και «Αμυμώνη» κλπ κλπ. Πρόκειται για μια κοινωνική καταστροφή για να κερδοσκοπήσουν κάποιοι καρχαρίες!
6. Γιατί προσπαθούν να κρύψουν -με τη συνέργεια των «προθύμων» ΜΜΕ- ότι υπάρχει μια άριστη μελέτη από το Πολυτεχνείο της Αθήνας (ΕΜΠ) που τεκμηριώνει με τον πιο αναμφισβήτητο επιστημονικό τρόπο τη λύση του μητροπολιτικού πάρκου.
7.Γιατί προβλέπεται να χτιστούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 3.760.000τμ κι ακόμα κι αυτό το λίγο πράσινο που θα απομείνει (40% της έκτασης) δεν θα είναι ελεύθερος δημόσιος χώρος, αφού όποιος θέλει να το χαρεί θα πρέπει να πληρώνει είσοδο. Στην ουσία πράσινο θα είναι οι αυλές των εμπορικών χρήσεων (ξενοδοχεία, καζίνα κλπ.) που φυσικά θα απευθύνονται στους λίγους εκλεκτούς πελάτες.
8.Τέλος γιατί εκποιείται σε εξευτελιστική τιμή, κυριολεκτικά «σκοτώνεται», για την πληρωμή ενός πολύ μικρού μέρους του χρέους (5δισ.€ δεν είναι παρά οι τόκοι 3 μηνών του δημόσιου χρέους). Ακόμα και στην αντικειμενική αξία της περιοχής να την υπολογίσουμε (3.050€/τμ) η αξία της γης φτάνει τα 20δισ.€, 4 φορές πάνω!

Στην πραγματικότητα το χρέος και η δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας είναι μόνο το πρόσχημα για αυτήν τη σκανδαλώδη εκποίηση. Και το ίδιο επιχειρείται με όλα τα φιλέτα του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.

Σωστά έχει ειπωθεί λοιπόν ότι είναι σα να πουλάμε τα ασημικά της οικογένειας.

Μόνο που αυτοί που τα πουλάνε δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν για τον απλό λόγο ότι δεν είναι δικά τους! Γι αυτό δε θα τους το επιτρέψουμε!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου