27.4.12

Στα χέρια του ΣΔΟΕ λίστα με τους "Σκαφάτους "της Ολλανδίας !!

ΛΙΣΤΑ που περιλαμβάνει 120 Έλληνες ιδιοκτήτες πολυτελών σκαφών αναψυχής έστειλαν στο ΣΔΟΕ οι ολλανδικές φορολογικές αρχές.
Η σχετική λίστα θα αξιοποιηθεί για να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις στοιχείων και να βρεθούν εκείνες οι περιπτώσεις όπου οι φορολογούμενοι προχώρησαν σε αγορά ενός πολυτελούς σκάφους αναψυχής αξίας αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ και... ξέχασαν να το δηλώσουν στην εφορία.
Η λίστα περιλαμβάνει κυρίως κατοίκους από τα νότια προάστια, δικηγόρους, γιατρούς και εμπόρους. Το γεγονός ότι δεν εμπεριέχονται σε αυτή επιφανείς προσωπικότητες της κατηγορίας των «επωνύμων» προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και απορίες και οδηγεί τα αρμόδια κλιμάκια του ΣΔΟΕ που χειρίζονται την υπόθεση να εξετάζουν την πιθανότητα να πρόκειται για «αχυράνθρωπους». Δηλαδή, να έχει πραγματοποιηθεί μια εικονική αγοραπωλησία ενός τέτοιου πολυτελούς σκάφους για φορολογικούς λόγους και ο πραγματικός κάτοχος να είναι άλλος.
Από τις έρευνες του ΣΔΟΕ το 2011 έχουν ήδη εντοπιστεί 190 ιδιοκτήτες σκαφών οι οποίοι μπροστά στον κίνδυνο να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη και να χάσουν το σκάφος τους συμμορφώθηκαν και κατέβαλαν τα οφειλόμενα. Συνολικά, από νομιμοποιήσεις σκαφών εισπράχθηκαν το 2011 περίπου 50.000.000 ευρώ, ενώ έχουν βεβαιωθεί διπλάσια ποσά για το 2012.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου