28.4.12

Το ένοχο μυστικό του Φαλήρου...

Στα 80 εκ. ευρώ οι δανειακές υποχρεώσεις του ΣΚΑΪ. Πάει για φούντο ο τηλεοπτικός σταθμός του Αλαφούζου...
fimotro.blogspot.com
Σοβαροτατες αναταραξεις παρατηρουνται τις τελευταιες ημερες στο Φαληρο,στο εκδοτικο-εφοπλιστικο συγκροτημα του Σκαι και της Καθημερινης. 
Οχι οτι οι σχεσεις των δυο αδελφων Θεμιστοκλη της Καθημερινης και Γιαννη Αλαφουζου του Σκαι ηταν...ποτε αρμονικες, αλλα τα πραγματα οδευουν σε ενα ιδιοτυπο «μπρα ντε φερ» με αφορμη η αληθεια ειναι μια σοβαροτατη εξελιξη που ελαβε γνωση η πλευρα της Καθημερινης.
Στην ιστορικη εφημεριδα πληροφορηθηκαν απο τις τραπεζες, κυριως απο την Εθνικη οτι ουτε λιγο ουτε πολυ οι δανειακες υποχρεωσεις του Σκαι αγγιζουν πλεον τα 50 εκατ ευρω και μαζι με τις υποχρεωσεις προς θυγατρικες τραπεζων το ποσο αυτο φτανει τα 80 εκατ ευρω.
Αυτο θα ηταν βεβαια απο μονο του ενα στοιχειο που θα ανησυχουσε σφοδρα την πλευρα της υπολοιπης οικογενειας Αλαφουζου τον Θεμη της Καθημερινης αλλα και τον πατριαρχη της οικογενειας Αριστειδης.
Φαινεται ομως οτι τα πραγματα κατεστησαν πολυ χειροτερα διοτι εν ολιγοις αποκαλυφθηκε τωρα οτι οι περισσοτερες των υποχρεωσεων αυτων ειναι χωρις εγγυησεις απο πλευρας Γιαννη Αλαφουζου,δηλαδη δεν καλυπτονται απο περιουσιακα στοιχεια του βασικου μετοχου του ραδιοτηλεοπτικου σταθμου.
Πως γινεται αυτο;Και ομως εγινε και γινοταν επι σειρα ετων διοτι στις τραπεζες ο υιος Γιαννης κυκλοφορουσε με καπελο «ομιλος Καθημερινη-Σκαι,Αριστειδης Αλαφουζος».Και οπως ειναι γνωστο ο πατηρ της οικογενειας εχει ενα αξιοσεβαστο ονομα στα πιστωτικα ιδρυματα που προερχεται βεβαια απο την πολυχρονη και ισχυρη παρουσια του στη ναυτιλια.
Οι ειδημονες λενε βεβαια οτι καποιο η καποια τραπεζικα στελεχη εδειξαν μεγαλη ελαστικοτητα στην υποθεση αυτη αφου ειναι πασιγνωστο οτι για να παρεις κι ενα ευρω ακομα απο μια τραπεζα ζητειται πληρη,γραπτη και στοιχειοθετειμενη εγγυηση.
Παρουσιαζονται απο τις υπηρεσιες οι εισηγησεις δανεισμου και οι εγγυησεις που παρεχονται οταν προκειται για σημαντικα ποσα και τελικως αποφασιζει ενα συμβουλιο τραπεζικων σε υψηλοτατο επιπεδο.
Ολα ξεκινησαν οταν αποφασιστηκε η διαδικασια αποσχισης του εκδοτικου κλαδου της εισηγμενης εταιρειας και η δημιουργια μιας θυγατρικης εταιρειας της «Καθημερινες Εκδοσεις» η οποια και εκδιδει την ομωνυμη εφημεριδα.
Απο την ημερα εκεινη η πλευρα της εφημεριδας προσπαθει να ξεκαθαρισει πληρως με τις διοικησεις των τραπεζων τι ανηκει σε ποιον,το οφειλει ποιος.
Τι δανειστηκε η μια εταιρεια που εκδιδει την εφημεριδα και τι ο Σκαι για τα οποια ευθυνεται ο Γιαννης Αλαφουζος και η εταιρεια που διοικει, η τι δανειστηκε προσωπικα για αλλες δουλειες του ο ιδιος.
Το ενοχο μυστικο του Φαληρου δεν ειναι και τελειως αγνωστο στα στελεχη της επιχειρησης και φυσικα καθολου αγνωστο στις εμπλεκομενες τραπεζες ,κυριως στην Εθνικη που εχει δοσει και την συντριπτικη πλειοψηφια των δανειων.
Μαλιστα εις εκ των στελεχων του σταθμου ελεγε προ ημερων στους διαδρομους του κτιριου του Φαληρου «σκεφτειται να ανακαλυψουν στην πιατσα οτι εμεις που σηκωσαμε την σημαια για τα ακαλυπτα δανεια σε media εχουμε παρει ενα σκασμο λεφτα ...αερα».
 Η κατασταση ακομα δεν εχει ξεκαθαρισει καθως και στις τραπεζες το ενοχο μυστικο δεν αρεσει καθολου,αφου η εποχη μονο για αποκαλυψεις ακαλυπτων δανειων δεν προσφερεται. Οταν παντως ολοκληρωθει ο ελεγχος ο Γιαννης Αλαφουζος,λενε στο Φαληρο,θα υποχρεωθει να παρει πανω ολα εκεινα τα δανεια που δεν «εχουν καλυματα»και δεν τα εχουν χρησιμοποιησει τα υπολοιπα μελη της οικογενειας του ειτε στην Καθημερινη ,ειτε στη ναυτιλια.
Τι θα συμβει μετα ειναι αγνωστο αυτη τη στιγμη ,αλλα τουλαχιστον υπαρχει ενα δεδομενο.Οτι την περιοδο αυτη να παραχθουν χρηματα απο τα media του Σκαι (οπως και απο ολα τα αλλα γενικως) ειναι αδυνατον.
Αρα η θα πρεπει ο βασικος μετοχος του να τα βαλει απο την προσωπικη του περιουσια,αν εχει η θα πρεπει να αναζητησει καποια αλλη λυση.Συνεταιρο,η νεο επενδυτη;
Δυσκολο αφου με τον μεν Μαρινακη εχει τσακωθει αγριως οταν ηταν ο πρωτος που τον πολεμησε (οντας συνεταιρο του) στην ιστορια του Ολυμπιακου και παρα το γεγονος οτι ο εφοπλιστης και προεδρος του Ολυμπιακου εχει δωσει καμμια εικοσαρια εκατ ευρω στο σταθμο ,ο δε αλλος συνεταιρος του Λαυρεντης Λαυρεντιαδης εχει σοβαροτατες δικαστικες εμπλοκες.
Μηπως τελικα βρεθει απο αυτες και ο ιδιος ο Γιαννης μπλεγμενος.
Καποιοι μυημενοι στα ενδοτερα του συγκροτηματος λενε οτι βλεπουν με τρομο να επαναλαμβανεται η ιστορια του πρωτου γυρου του Σκαι οπου ο νεωτερος τοτε Γιαννης στα μεσα της δεκαετιας του 1990 αφησε φεσι στον μπαμπα του περι τα 20 δισ δραχμες και εφυγε κυνηγημενος σε μια ιδιτυπη εξορια στο Λονδινο.
Και επειδη χρωσταγε και στο δημοσιο αν δεν ηταν η οικογενεια να τον σωσει θα κατεληγε ασχημα. Καποιοι αλλοι λενε οτι η πλευρα του Θεμιστοκλη Αλαφουζου αλλα και ολοκληρη η οικογενεια δεν ειναι καθολου διατεθειμενη τετοια εποχη (και ενω με τεραστια προσπαθεια κραταει νοικοκυρεμενο το δικο της εκδοτικο κομματι )να ανακατευτει με μια τοσο αιματηρη υποθεση οπως αυτη ενος καναλιου που και σημερα χανει περι τα 20 εκατ ευρω το χρονο.
Και ολοι φυσικα αναμενουν να μιλησει ο πατριαρχης της οικογενειας που φυσικα παρακολουθει τα παντα καθημερινως στο Φαληρο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου