26.4.12

ΓΑΛΛΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ -Νικητής ο Ολάντ με 55% !!

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ πιστώνεται με το 55% των προθέσεων ψήφου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία στις 6 Μαΐου, δέκα μονάδες μπροστά από τον απερχόμενο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί (45%), σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.
Τα στοιχεία από το TNS Sofres/Sopra Group είναι σταθερά σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου αυτού.
Το 27% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε πρόθεση ψήφου, έναντι του 25% πριν από μία εβδομάδα.
Το 81% των ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αποφάσισαν να απέχουν, δηλώνουν σίγουροι για την επιλογή τους, 14% λένε ότι μπορεί ακόμη να αλλάξουν άποψη, και 5% δεν έχει άποψη.
Μεταξύ των ψηφοφόρων του Φρανσουά Ολάντ (ήρθε επικεφαλής στον πρώτο γύρο στις 22 Απριλίου με 28,6% των ψήφων), 94% δηλώνουν ότι είναι σίγουροι για την επιλογή τους και μόνο 6% θα μπορούσαν να αλλάξουν γνώμη.
Για εκείνους του Νικολά Σαρκοζί (27,18% των ψήφων στον πρώτο γύρο), 88% δηλώνουν σίγουροι για την επιλογή τους, ενώ 12% δηλώνουν ότι μπορεί να αλλάξουν άποψη.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 51% των ψηφοφόρων της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν (ήρθε τρίτη στον πρώτο γύρο με 17,9% των ψήφων) θα ψήφιζαν για τον Νικολά Σαρκοζί, αν η ψηφοφορία γινόταν την επόμενη Κυριακή, το 16% θα ψήφιζε τον Φρανσουά Ολάντ και 33% δήλωσαν ότι θα απόσχουν ή θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό.
Το 82% των ψηφοφόρων του υποψηφίου της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν (11,1%) θα ψήφιζε τον Ολάντ, 6% τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ 12% δήλωσαν ότι θα απόσχουν ή θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό.
Το 39% των ψηφοφόρων του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού (9,1% στον πρώτο γύρο) θα ψηφίσει τον Σαρκοζί, το 32% τον Ολαντ, ενώ το 29% δήλωσε ότι θα απόσχει ή θα ψηφίσει άκυρο ή κενό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου