28.4.12

ΣΤΟ «στόχαστρο» του ΣΔΟΕ 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι !!

ΣΤΟ «στόχαστρο» του ΣΔΟΕ τίθενται 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι που κατέχουν ακίνητη περιουσία μεγάλης αξίας αλλά έχουν δηλώσει στην εφορία σχετικά χαμηλά ή ακόμη και μηδενικά εισοδήματα.
Οι εν λόγω ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με εξονυχιστικούς ελέγχους «πόθεν έσχες» και με διαδικασίες ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί το ΣΔΟΕ για να διαπιστώσει κατά πόσο αποκρύπτουν τα πραγματικά εισοδήματά τους ή εάν έχουν αποκτήσει ακίνητα με «μαύρο χρήμα».
Οι διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εντόπισαν περιπτώσεις όπως οι εξής:
- Συμβολαιογράφος της Αθήνας έχει στην κατοχή του ακίνητα αντικειμενικής αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, όμως το 2010 δήλωσε στην εφορία εισοδήματα μόλις 5.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας.
- Μεγαλοδικηγόρος στην Αθήνα με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 4,5 εκατ. ευρώ και φορολογική δήλωση με εισόδημα 40.000 ευρώ.
- 'Αλλος δικηγόρος στην Αττική εντοπίστηκε να έχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 5,5 εκατ. ευρώ και να έχει δηλώσει για το 2010 εισόδημα 30.000 ευρώ.
- Έτερος δικηγόρος στην Αττική με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 7 εκατ. ευρώ έχει δηλώσει για το 2010 εισόδημα 60.000 ευρώ.
- Δικηγόρος από την Κόρινθο με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 1,08 εκατ. ευρώ δεν έχει δηλώσει καθόλου εισόδημα για το 2010.
- Συμβολαιογράφος στην Κόρινθο με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 1,049 εκατ. ευρώ δεν έχει δηλώσει καθόλου εισόδημα για το 2010.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου