15.11.17

Ευρυδίκη: η κακοκαιρία συνεχίζεται - Μεγάλη προσοχή στην Μεσσηνία τις επόμενες 2-3 ημέρες

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΗ ΒΡΟΧΗΣ !!!

Η Ευρυδίκη συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας, δίνοντας την Τετάρτη 15/11, από τι πρωινές ώρες, ισχυρά  φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα ενώ θα βρέχει κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, με μεγάλα ύψη βροχής να αναμένονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Στα νησιά του Αιγαίου, στην  Κρήτη και στα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται φαινόμενα.
Ο χάρτης παρουσιάζει τη θέση του χαμηλού το βράδυ της Τετάρτης 15/11 και τις βροχές που αναμένονται από το μεσημέρι ως το βράδυ της ίδια ημέρας.

Την Πέμπτη 16/11 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να αναμένονται σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και  της Πελοποννήσου. Στα νησιά του Αιγαίου, στην  Κρήτη και στα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.
Την Παρασκευή 17/11 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα να επηρεαστεί από Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν τελικά θα σχηματιστεί και ποια πορεία θα ακολουθήσει.
Κυκλώνες τέτοιου τύπου χει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes.  Ο πιο πρόσφατος που παρατηρήθηκε στην περιοχή μας ήταν στις 30-31 Οκτωβρίου του 2016, προκαλώντας προβλήματα στην Κρήτη.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου