18.11.17

Συνέχεια στο «αρνητικό σερί» για τον Πάνο Καμμένο, μετά την εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ

Βαρύ το φορτίο Καμμένου για τον Τσίπρα. 
 
Ήταν το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν ο Πάνος Καμμένος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σε μία περίοδο που ο υπουργός Άμυνας βρίσκεται στο επίκεντρο του «αρνητικού» ενδιαφέροντος εντός της κυβέρνησης, ήρθε η υπόθεση με την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο, του οποίου προΐσταται και οι συζητήσεις πήραν πάλι «φωτιά», έστω και αν ίδιος βρισκόταν στον Καναδά.
Θα μου πείτε, φταίει ο Πάνος Καμμένος για το ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν ανενόχλητα, μέρα μεσημέρι, σε ένα από τα πλέον καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας;
Ή μήπως είναι αρμοδιότητα του κ. Καμμένου το κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στο ελληνικό πεντάγωνο;
Η απάντηση είναι πως όχι. Δεν είναι τυπικά τουλάχιστον ο Πάνος Καμμένος υπεύθυνος για το περιστατικό που έφερε σε δύσκολη θέση το υπουργείο Άμυνας.
Καλώς ή κακώς όμως, το γεγονός από μόνο του αντανακλά με αρνητικό τρόπο στον πολιτικό προϊστάμενο του συγκεκριμένου υπουργείου, που δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Ανοίγει δηλαδή περίπου συνειρμικά η
συζήτηση περί πολιτικής ευθύνης. Χρόνια στον πολιτικό στίβο, ο κ. Καμμένος γνωρίζει πολύ καλά τους παραπάνω συνειρμούς, γιαυτό και άμεσα επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, δίνοντας εντολή να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι, κίνηση που φρόντισε να διαρρεύσει.

Η επικοινωνιακή «ζημιά» όμως, παρά την αντίδραση του υπουργού Άμυνας, έγινε για τον ίδιο, αφού ένα ζήτημα που βρίσκεται «υπό την ομπρέλα» του, έγινε από τα πρώτα θέματα και μάλιστα με αρνητική χροιά στα ΜΜΕ, δίνοντας συνέχεια σε ένα «αρνητικό σερί» για τον ίδιο, των τελευταίων ημερών.

Η αρχή είχε γίνει την Πέμπτη με την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία. Η κίνηση αυτή της δικαιοσύνης δημιούργησε νέα δεδομένα στην υπόθεση, φέρνοντας σε «άβολη» θέση τον υπουργό Άμυνας. Πρέπει ασφαλώς να σημειώσουμε ότι η παραγγελία της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου για προκαταρκτική έρευνα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν αποδεικνύει κάτι από μόνη της.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τις τελευταίες δύο εβδομάδες το Μέγαρο Μαξίμου γίνεται μάρτυρας δημοσιευμάτων και αρνητικής δημοσιότητας για τον Πάνο Καμμένο. Μία κατάσταση που σαφέστατα θα ήθελε να είχε αποφύγει ο κ.Τσίπρας, παρά την γνωστή απόλυτη στήριξη που παρέχει στον υπουργό Άμυνας.

Αίσθηση μάλιστα έχει προκαλέσει το γεγονός ότι επισήμως η κυβέρνηση δεν έχει πάρει καμία θέση για το θέμα με την πώληση του στρατιωτικού εξοπλισμού στην Σαουδική Αραβία και το ρόλο του μεσάζοντα, αφήνοντας το υπουργείο Άμυνας να απαντά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Μία στάση που ερμηνεύθηκε από πολλούς, ως τήρηση αποστάσεων ασφαλείας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΝΔ πάντως θα συνεχίσει να συντηρεί το θέμα , καθώς εκτιμά ότι ο κ.Καμμένος είναι εκτεθειμένος, παράλληλα όμως θα επιχειρήσει να αναδείξει και την «αφωνία» του πρωθυπουργού, όπως λέει, για το ζήτημα. Μία πρώτης τάξως ευκαιρία θα αποτελέσει η συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη όταν και θα τεθεί στην Ολομέλεια η ερώτηση που έχει καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
 
Γ. Τρουπής-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου