17.11.17

Διαμαρτυρία 20 τοπικών εφημερίδων

Είκοσι εκδότες περιφερειακών μέσων ενημέρωσης (τοπικών εφημερίδων και όχι μόνο) με κοινή δήλωση – ανακοίνωση στρέφονται κατά της Κυβέρνησης. 
Διαμαρτύρονται για το ποσοστό 2% που νομοθετήθηκε (ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ) για να δοθεί ως πόρος στο ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επικουρικής σύνταξης των δημοσιογράφων. Την ανακοίνωση υπογράφουν εκ μέρους των εκδοτικών επιχειρήσεων Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας Γιώργος Μιχαλόπουλος
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Καλαμάτας Ντίνος Πλεμμένος
ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ Ηρακλείου Αντώνης Δημητρίου
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Πατρών Θεόδωρος Λουλούδης
ΓΝΩΜΗ Αλεξανδρούπολης Γιάννης Λασκαράκης
ΗΜΕΡΑ Ζακύνθου Σπύρος Καμπιώτης
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ Τρίπολης  Βασίλης Καρύδης
Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ Κέρκυρας Χριστίνα Χονδρογιάννη
ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Λαμίας Σπύρος Ρίζος
ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ Καβάλας Κώστας Τσίγκας
ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ Καρδίτσας Γιώργος Αλεξίου
ΠΡΩΪΝΗ Κοζάνης, ΠΡΩΪΝΗ Γρεβενών Θύμιος Τσακνάκης
ΠΡΩΪΝΗ Κιλκίς Κώστας Τερζενίδης
ΠΡΩΪΝΗ ΓΝΩΜΗ Πατρών Γιάννης Χριστόπουλος
ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ Τρικάλων Μιχάλης Τσαρουχάς
ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ Ιωαννίνων Γιάννης Κουτσολιόντος
ΠΡΩΤΗ Πύργου Κώστας Λάμπρος
ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Πτολεμαϊδας Αντώνης Πουγαρίδης
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Αγρινίου Νάντια Σαμαρά
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Βόλου Γιώργος Πώποτας

Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν:
«Με τη ρύθμιση αυτή η Κυβέρνηση διαπράττει ένα μεγάλο λάθος και μια μεγάλη αδικία. Το λάθος είναι ότι δεν πρόκειται καν να επιτευχθεί ο σκοπός αυτής της νέας επιβάρυνσης. Οι ίδιες οι αναλογιστικές μελέτες που επικαλείται το Υπουργείο Εργασίας για την «επιβίωση» του ΕΔΟΕΑΠ, δείχνουν ότι θα χρειαστούν πολύ μεγαλύτερα ποσά από όσα θα εισφέρει η νέα ρύθμιση από το φόρο και τις εισφορές.
Η αδικία είναι διπλή! Πρώτον οι επιχειρήσεις του έντυπου τύπου της ελληνικής περιφέρειας δεν ωφελούνται σε τίποτα από την κατάργηση του αγγελιόσημου.  Άρα το προβαλλόμενο επιχείρημα για το «τέλος του εργοδοτικού τσάμπα» ας απευθυνθεί αλλού και όχι σε μας! Δεύτερον διότι, όπως διαπιστώσαμε, εξαιρούνται από τη ρύθμιση οι δημοσιογράφοι μέλη των ΤΕΑΣ και ΕΤΑΣ δηλαδή του μεγαλύτερου μέρους της Περιφέρειας. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Και γιατί αφού συμβαίνει δεν εξαιρούνται οι επιχειρήσεις ΜΜΕ της περιφέρειας που απασχολούν αυτούς τους δημοσιογράφους από το νέο χαράτσι του 2%;
Στην περιφέρεια υπάρχουν υγιείς και σοβαρές επιχειρήσεις τύπου, που έχουν μεν να επιδείξουν έναν αυξημένο τζίρο αλλά την ίδια στιγμή βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξημένα έξοδα και δαπάνες με κυριότερα το υψηλό εργασιακό κόστος, αμοιβών και εισφορών, καθώς αυτές οι επιχειρήσεις είναι που απασχολούν το συντριπτικό ποσοστό των ήδη εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, και όχι μόνο δημοσιογράφων, που απασχολούνται στην ελληνική περιφέρεια και μάλιστα τηρώντας απόλυτα την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι που θα πληγούν άμεσα από την (από)ρύθμιση αυτή. Και οι πρώτοι που θα «πληρώσουν τη νύφη» θα είναι αυτοί που επιχειρείται σήμερα να ωφεληθούν δηλαδή οι εργαζόμενοι!»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου