18.11.17

Τραγωδία δίχως τέλος στη Μάνδρα: Εντοπίστηκε 17ος νεκρός. Αγωνία για τους αγνοούμενους

Εντοπίστηκε ο 17 νεκρός. 

Συνεχίζεται η τραγωδία κάτω από τη λάσπη βρέθηκε η  σορός ενός ακόμη ανθρώπου που έχασε την ζωή του στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική ανέσυραν πριν από λίγο δυνάμεις της Πυροσβεστικής που συνεχίζουν τις έρευνες στην Μάνδρα.
Όπως δήλωσε ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Κ. Γιόβας η σορός, που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ανήκει σε άντρα ή γυναίκα και αν πρόκετιαι για δηλωμένο αγνοούμενο, βρέθηκε σε επιχείρηση.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες συνεχίστηκαν για τρίτη νύχτα και η ζωή στη Μάνδρα να εξελίσσεται σε εφιαλτική. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και να κάνει την κατάσταση ακόμα δυσκολότερη.

Δεκαέξι ανθρώπινες ψυχές χάθηκαν και περιουσίες καταστράφηκαν, ενώ στο σκηνικό έρχεται να προστεθεί και ο φόβος για το πλιάτσικο σε επιχειρήσεις και κατοικίες που σάρωσε οι κακοκαιρία. Πολίτες ανέφεραν πως έχουν δει περίεργες κινήσεις έξω από τα σπίτια τους, ενώ έχουν υπάρξει καταγγελίες για ληστείες.

Οι κάτοικοι είναι επίσης αντιμέτωποι με την έλλειψη νερού και τις κατά διαστήματα διακοπές ρεύματος.

Οι έρευνες για τους έξι αγνοούμενους στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας ξαναρχίζουν με το πρώτο φως της μέρας. Ένα από τα πολλά τραγικά πρόσωπα είναι και ένας 38χρονος οδηγός φορτηγών ο οποίος αγνοείται από το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή της Μάνδρας.

Ο αγνοούμενος εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα - Αταλάντη για λογαριασμό εταιρίας. «Ήταν λίγο πριν τις 7:00' το πρωί και κοιμόμουν όταν με πήρε ο Γιάννης στο τηλέφωνο...», είπε στο ο άνθρωπος που άκουσε για τελευταία φορά τον 38χρονο οδηγό στο τηλέφωνο. «"Έχουμε πρόβλημα. Είμαι στη Μάνδρα και έχω σταματήσει στην άκρη αριστερά στις καντίνες. Αυτοκίνητα πέφτουν πάνω μου. Κατεβάζει πολύ νερό", μου είπε» , συνέχισε.

Σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία, δεκαέξι άνθρωποι πλήρωσαν το υψηλότερο τίμημα, την ίδια τη ζωή τους. Συγκεκριμένα, 13 νεκροί ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική, δύο από τη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας από το Λιμενικό και ένας αγνώστων στοιχείων από της θαλάσσια περιοχή στον Σκαραμαγκά. Πρώτη εντοπίστηκε νεκρή μία γυναίκα 82 ετών, μέσα στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα κι ακολούθως η λίστα των τραγικών θυμάτων δεν σταμάτησε να μεγαλώνει.

Το τελευταίο θύμα της τραγωδίας, βρισκόταν στο σπίτι του το οποίο βυθίστηκε στα νερά και τις λάσπες. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 50 ετών.

Αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών , εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών πραγματοποίησαν 268 αυτοψίες στο δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε πως στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 188 αυτοψίες συνολικά, εκ των οποίων 130 αφορούσαν κατοικίες, 35 επαγγελματικούς χώρους και 15 αποθήκες – υπόγεια. Τα 186 από τα κτίρια που ελέχθησαν έχουν πληγεί, χρήζουν αποζημίωσης, όπως διαπιστώθηκε.

Συνολικά 80 αυτοψίες διενεργήθησαν στον δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, εκ των οποίων 39 αφορούσαν κατοικίες, 27 επαγγελματικούς χώρους και 8 αποθήκες – υπόγεια, και διαπιστώθηκε πως τα 74 από τα κτίρια που ελέγχθησαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

Σε αυξημένη εγρήγορση το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη Δυτική Αττική

Σε αυξημένη εγρήγορση για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες εξαιτίας της φυσικής καταστροφής στην Δυτική Αττική, παραμένει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σήμερα πραγματοποιήθηκε επιστημονική συνάντηση-ενημέρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», με θέμα «απειλές για τη δημόσια υγεία από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική», στην οποία συμμετείχαν, ομάδα εμπειρογνωμόνων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, η Διοίκηση του νοσοκομείου, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Θριασίου.

Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη «για συνεχή επιτήρηση και αυξημένη εγρήγορση για τυχόν εμφάνιση λοιμώξεων και συγκεκριμένων νοσημάτων σημαντικών για τη δημόσια υγεία, που μπορεί να σχετίζονται με την παρούσα φυσική καταστροφή. Με τα έως τώρα δεδομένα δεν υπάρχουν αναφορές λοιμωδών νοσημάτων ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου