18.11.17

ΝΟΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - Ποιά «πολιτική ηθική και σοβαρότητα» μπορούμε να περιμένουμε από τους τοπικούς υποστηρικτές του κου Τσίπρα και του κου Καμμένου

Αρχικά θέλουμε να τονίσουμε στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, πως το να βγάζουν ανακοινώσεις πολιτικού-προπαγανδιστικού περιεχομένου την ημέρα που ολόκληρη η χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος, τις στιγμές που θρηνούμε νεκρούς και αγωνιούμε για αγνοούμενους, δεν αποτελεί δείγμα «πολιτικής ηθικής», ούτε κοινωνικής ευαισθησίας.
Θα μας πείτε βέβαια ποιά «πολιτική ηθική και σοβαρότητα» μπορούμε να περιμένουμε από τους τοπικούς υποστηρικτές του κου Τσίπρα και του κου Καμμένου, όταν ο τελευταίος βρίσκεται σε ταξίδι στον Καναδά την ώρα που στο γραφείο του στο Υπ.Ε.Θ.Α. έπιναν καφεδάκι τα μέλη του Ρουβίκωνα, αλλά κυρίως όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Χώρας το μόνο που έκανε ήταν μια ολιγόλεπτη στάση στις πληγείσες περιοχές κατά τη διάρκεια της διαδρομής του προς το αεροδρόμιο της Ελευσίνας απ’όπου αναχώρησε για την Σουηδία. Στη σύντομη δε αυτή στάση δεν ήλθε καν σε επαφή με τις οικογένειες των θυμάτων ή με άλλους πολίτες! Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θεώρησε σωστό να αφήσει τη Χώρα κατά τη διάρκεια μιας τρομερής ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ και ενώ η μισή Ελλάδα «πνιγόταν», προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση στο Γκέντεμποργκ με θέμα «Διάσκεψη για κοινωνικά θέματα για τη δίκαιη απασχόληση και ανάπτυξη»!!!
Ως ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Μεσσηνίας θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η οδύνη για την τόσο άδικη απώλεια ανθρώπινων ζωών είναι πολύ μεγάλη. Η σκέψη μας είναι και στους συμπολίτες  που είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται μέσα σε λίγες ώρες. Καλούμε δε την Κυβέρνηση να υιοθετήσει και να εφαρμόσει ΑΜΕΣΑ τη δέσμη προτάσεων που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων της Δυτικής Αττικής, οι οποίες είναι  :
-Πλήρης απαλλαγή των πληγέντων από την καταβολή ΕΝΦΙΑ
-Πάγωμα των οφειλών προς την Εφορία
-Δωρεάν παροχή ηλεκτροδότησης και ύδρευσης για όσο διάστημα απαιτείται για να αποκατασταθούν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τη θεομηνία.
-Άμεση στέγαση και σίτιση όλων των κατοίκων, των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
-24ωρη εντατική αστυνόμευση στις γειτονιές των περιοχών που έχουν πληγεί για να μη συνεχιστούν τα απαράδεκτα φαινόμενα πλιάτσικου.
Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία με εντολή του Προέδρου της έχει ξεκινήσει από σήμερα μια πρωτοβουλία συγκέντρωσης αγαθών πρώτης ανάγκης με σκοπό να συνδράμει όσο μπορεί τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθειά της.
Τέλος καλούμε τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, τα οποία προφανέστατα βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, όπως επιβεβαιώνεται και από τη χθεσινή ανακοίνωσή τους, να επανέλθουν στην χωροχρονική πραγματικότητα!!
Διαβάζοντας δε την ανακοίνωση είμαστε βέβαιοι πλέον πως η αλαζονεία, το πολιτικό θράσος και η αιθεροβασία είναι νόσοι μεταδοτικές, αφού ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις του κου Τζανακόπουλου στην Καλαμάτα βλέπουμε και τα στελέχη του τοπικού Σύριζα να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Καταλαβαίνουμε την ‘πρεμούρα’ τους για να πουν κάτι αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμα άνθρωποι κάτω από τις λάσπες.
Ας καταλάβουν επιτέλους πως κατά τη διάρκεια τέτοιων τραγικών καταστάσεων που έχουν σοκάρει και συγκλονίσει όλους τους Έλληνες, δεν είναι οι κατάλληλες στιγμές ούτε για συγγραφή νέων ψευδοαφηγημάτων «εσωτερικής κατανάλωσης», ούτε για «καβαφικές ποιητικές αναζητήσεις»!!

Η πρόεδρος
Νατάσσα Κυριακοπούλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου