17.11.17

Κατακλυσμός σε Κατερίνη και Λάρισα

Έχουν συγκροτηθεί 10 συνεργεία των 25 πυροσβεστών το καθένα, τα οποία επιχειρούν ταυτόχρονα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα 

Πρωτοφανείς καταστάσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε εικόνες κατακλυσμού, βιώνουν τα τελευταία 24ωρα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στην Κατερίνη, μετά την άνευ προηγουμένη νεροπομπή που έπληξε πόλεις, χωριά και αγροτικές περιοχές.

Μεγάλα κομμάτια γης και ολόκληρα χωριά, έχουν βυθιστεί κυριολεκτικά κάτω από το νερό, καθώς έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί πάνω από 480 κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, καθώς και για μεταφορά ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής, έχει ολοκληρωθεί η διάσωση τουλάχιστον 56 πολιτών, ενώ η μεγάλη επιχείρηση συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές κλήσεις για βοήθεια.

Για την αποδοτικότερη αντιμετώπιση της άνευ προηγουμένη κρίσης, έχουν συγκροτηθεί 10 συνεργεία των 25 πυροσβεστών το καθένα, τα οποία επιχειρούν ταυτόχρονα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πλημμύρες και στη Λάρισα
Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε σήμερα το μεσημέρι τα παράλια του νομού Λάρισας και ειδικά την περιοχή του Στομίου, προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στον οικισμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πλημμυρισμένα σπίτια αλλά και καταστροφές σε δρόμους και στο λιμάνι της περιοχής.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δύο άνθρωποι κινδύνεψαν. Μια γυναίκα απεγκλωβίστηκε από πλημμυρισμένο ποιμνιοστάσιο από δυνάμεις της πυροσβεστικής το μεσημέρι, αλλά και ένας άντρας στο λιμάνι του Στομίου σώθηκε από τα ορμητικά νερά χάρις στην βοήθεια κατοίκων.

Σημειώνεται πως ο δήμος Αγιάς έχει αιτηθεί να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή, καθώς προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι παραλιακές περιοχές του δήμου από υπερχειλίσεις ρεμάτων και κατολισθήσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου