16.10.09

Ποσό 28,3 εκατ. ευρώ για διαφήμιση κρασιού !!!



Ποσό 28,3 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί την τριετία 2010-2012 για την προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών. Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, εγκρίθηκε η ένταξη στο σχετικό πρόγραμμα της διεπαγγελματικής οργάνωσης αμπέλου και οίνου, του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και πολλών ιδιωτικών και συνεταιριστικών οινοποιητικών επιχειρήσεων και ομάδων παραγωγών.Όπως ανέφερε η κ. Μπατζελή, με την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος, επενδύουμε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης του ελληνικού κρασιού στις αγορές των τρίτων χωρών καθώς και στη μεγιστοποίηση των οφελών των ελληνικών συνεταιριστικών και ιδιωτικών οινοποιητικών επιχειρήσεων...

Στόχος μας είναι, τόνισε η κ. Μπατζελή, η καθιέρωση στην παγκόσμια αγορά των ελληνικών κρασιών που διαθέτουν ταυτότητα, ποιότητα συνδεδεμένη με τον τόπο παραγωγής και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
Με βάση το πρόγραμμα, οι δαπάνες επιδοτούνται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους, 30% από εθνικούς και 20% από την ίδια συμμετοχή των φορέων που θα το υλοποιήσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου