15.10.09

Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας !!!


Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε απόψε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ.Σαμαράς είπε ότι πρέπει να αναδείξει η παράταξη τα ιδανικά της, για να ξαναφέρει κοντά της αυτούς που πίκρανε.
«Να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, για να κάνουμε τις ιδέες μας μαγνήτη της κοινωνίας. Να τολμήσουμε φυγή προς τα εμπρός, για να γίνουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό κόμμα», είπε.
Τόνισε ότι απαιτείται ενότητα στην κορυφή του κόμματος χωρίς υπονομεύσεις και ενότητα στη βάση χωρίς φατριασμούς, και πρόσθεσε:
«Καταθέτω, λοιπόν, σήμερα την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».
Ο κ.Σαμαράς επισήμανε ότι η ιδεολογία της ΝΔ, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός δεν είναι δύο λέξεις που απλά βολεύουν.

Δένει τις παραδοσιακές μας αξίες με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες αντιλήψεις, είπε και πρόσθεσε:
«Ελευθερία, αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, ανταγωνιστικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Όμως, Ελευθερία σημαίνει και Πατρίδα. Και Πατρίδα σημαίνει υπερηφάνεια και Πολιτισμός».
Προσδιόρισε ως κοινωνική αναφορά της ΝΔ την μεσαία τάξη, την οποία πίκρανε η ΝΔ τον τελευταίο καιρό, όπως είπε και τόνισε:
«Μιλάω για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες μας, τους εργαζόμενους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν, τους νέους που έχουν όνειρα. Όλους αυτούς πρέπει να υπερασπιστούμε. Αυτούς πρέπει να βάλουμε μπροστά, για να ανασάνει η κοινωνία, για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, για να απελευθερωθεί η δημιουργικότητα όλων των Ελλήνων».
Ο κ.Σαμαράς επισήμανε ακόμη ότι ένωσε τις δυνάμεις του με όσους ζήτησαν να εκλεγεί ο Πρόεδρος του Κόμματος από τη βάση κάτι που επετεύχθη.
«Πετύχαμε μιαν ανοικτή δημοκρατική εκλογή που θα δώσει ρόλο στα μέλη και δύναμη στα όργανα του Κόμματος. Δεν με ενδιαφέρουν οι «λεπτές ισορροπίες» και οι «συσχετισμοί». Πρέπει να ακούσουμε τους νεοδημοκράτες, να θεραπεύσουμε ότι τους πλήγωσε, να σεβαστούμε τη θέλησή τους, να απελευθερώσουμε την ορμή τους, να μετατρέψουμε την οργή τους σε ενωτική ανάταση και κίνηση προς τα μπρός» τόνισε.
Αναφερόμενος στην λειτουργία του κόμματος, είπε ότι θέλει να δημιουργήσει ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα με λόγο στα οργανωμένα μέλη και αλληλεγγύη ανάμεσά τους, όπου οι υποψηφιότητες όλων θα αξιολογούνται εκ των προτέρων και οι θητείες τους θα αξιολογούνται εκ των υστέρων. Όπου η κριτική δεν θα εκλαμβάνεται ως «υπονόμευση» και δεν θα υπάρχουν προσωπικά «φέουδα», ούτε προσωπικοί «μηχανισμοί».
«Ένα κόμμα, όπου δεν θα συγχωρούνται πρακτικές που πληγώνουν τα μέλη μας. Όπου το δημόσιο ήθος θα είναι το στοίχημα που πρέπει καθημερινά να κερδίζουμε» είπε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου