14.10.09

ΚΕΔΚΕ προς Γ. Ραγκούση - Κάνε τώρα τον Καποδίστρια 2 !!!


Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και τον υφυπουργό Ντίνο Ρόβλια είχε σήμερα το μεσημέρι το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η σημερινή συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, του κυρίου Ραγκούση κατά κύριο λόγο και του κυρίου Ρόβλια, που ήθελαν να ενημερωθούν, καταρχήν, για τις απόψεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.
Εκ μέρους της ΚΕΔΚΕ τέθηκαν δύο θέματα, γνωστά από καιρό, και δύο επείγοντα.
Το πρώτο αφορά στη διοικητική μεταρρύθμιση....

Ενημερώσαμε την ηγεσία του υπουργείου για τη σχεδόν ομόφωνη θέση της ΚΕΔΚΕ ότι, στηρίζουμε τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Ζητήσαμε ακόμη να οριστεί χρονοδιάγραμμα ψήφισης του νόμου καθώς επίσης βάσει του χρονοδιαγράμματος αυτού, να αποσαφηνιστεί αν αυτός ο νόμος θα ισχύσει από τις εκλογές του 2010, ή αν αντικειμενικοί λόγοι επιβάλλουν να μην ισχύσει από τις εκλογές του 2010.
Το δεύτερο αφορά το θέμα των ήδη θεσμοθετημένων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι αυτονόητο ότι δε μπορούμε παρά να μη διεκδικήσουμε έστω και το τελευταίο ευρώ, μέσα στο πλαίσιο των οικονομικών διεκδικήσεων που δεν είχε επιλύσει η προηγούμενη κυβέρνηση, του φέραμε θέματα όπως αυτό της κατάργησης του 2%.
Το τρίτο αφορά σε δύο επείγοντα θέματα.
Βρισκόμαστε στο ήμισυ του μηνός Οκτωβρίου και ακόμη δεν έχουν δοθεί τα χρήματα του 12μορίου το μηνός Οκτωβρίου για τους ΚΑΠ, στην ουσία δηλαδή για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων των δήμων. Αυτό αν δεν λυθεί μέσα στη βδομάδα, ενδεχομένως, πολλοί δήμοι δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθοδοσία το δεύτερο δεκαπενθήμερο στους υπαλλήλους τους.
Παρακαλέσαμε επίσης, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, που θα έχουμε Διοικητικό Συμβούλιο, άσχετα από ποια διαδικασία θα επιλεγεί, να έχουμε την άποψη της Κυβέρνησης για το αν θα ισχύσει το 36μηνο για το κοινό πρόγραμμα ΚΕΔΚΕ και ΟΑΕΔ.
Αν είναι ότι θα ξεκινήσει να γίνει, τότε να δούμε με ποια διαδικασία θα γίνει.
Αν όμως όχι, του ζητήσαμε άμεση κατάργηση της ρύθμισης που ψηφίστηκε και τα χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προέρχονται από τα τέλη ζύθου και διαφήμισης και τα οποία θα έμπαιναν στο ταμείο αυτού του προγράμματος, να δοθούν αμέσως πίσω στους δήμους, όπως γινόταν κάθε χρόνο μέχρι τώρα το μήνα Νοέμβριο.
Η καταρχήν εντύπωση είναι ότι, όπως και με την προηγούμενη ηγεσία, θα έχουμε μάλλον καλή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών. Αλλά οι καλές προθέσεις αποδεικνύονται και με τις καλές αποφάσεις. Ακόμη είναι νωρίς επομένως για να πούμε το οτιδήποτε».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου