16.10.09

ΕΦΕΤ - Ανάκληση προϊόντος …Αρτοποιίας από τα LIDL !!!


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε σήμερα, 16 Οκτωβρίου 2009, για τη διακίνηση μίγματος αρτοποιίας, το οποίο περιέχει καφέ λιναρόσπορο προέλευσης Καναδά, με τη γενετική τροποποίηση FP967.
Πρόκειται για μίγμα αρτοποιίας, με την εμπορική επωνυμία «Grafschafter», το οποίο παρασκευάζεται από την Γερμανική επιχείρηση «Flechtorfer Muhle Walter Thonebe GmbH» και στην Ελλάδα διακινείται μέσω της επιχείρησης «LIDL Hellas». Σύμφωνα με τις Γερμανικές αρχές φαίνεται η γενετική τροποποίηση να αφορά σε όλες τις παρτίδες μιγμάτων, σε συσκευασίες 1kg, που έχουν ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας μέχρι 27.09.2010. Επίσης, σύμφωνα με τις Γερμανικές Αρχές το σύνολο των προϊόντων παραδόθηκε στην «LIDL Hellas» από 21.08.2009 μέχρι 11.09.2009 και αφορά συνολική ποσότητα διακίνησης 2.904kg....

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Η πληροφόρηση των καταναλωτών θα συνεχιστεί και με επόμενα δελτία τύπου.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου