15.10.09

ΕΝΑΕ προς Ραγκούση – Ναι στον Καποδίστρια 2 αλλά δώστε μας ..πόρους !!


Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχε σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση.
Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος παρέδωσε στον Υπουργό μελέτη του ΙΤΑ για την Διοικητική και Φορολογική μεταρρύθμιση καθώς και τις αποφάσεις και θέσεις της ΕΝΑΕ που αφορούν θεσμικά και οικονομικά ζητήματα των Ν.Α, που ομοφώνως έχουν ψηφιστεί από τα Συνέδρια της Ένωσης.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:..

«Θέσαμε πρώτα απ’ όλα τα οξυμένα τρέχοντα ζητήματα που έχουμε ως θεσμός της Αυτοδιοίκησης που σχετίζονται με τους ΚΑΠ, τον προϋπολογισμό, τα οικονομικά μας θέματα, την μεταφορά των μαθητών, την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, την στελέχωση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη δυνατή οργάνωση για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
Επίσης θέσαμε επί τάπητος και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες π.χ τον ΕΦΕΤ, τη διαχείριση του Εθνικού Σχεδίου για την αντιμετώπιση της Γρίπης, αυτά των λαθρομεταναστών και τα ζητήματα της ΝΟΜΟΣ Α.Ε.
Είχαμε τη δέσμευση του υπουργού για την ύπαρξη μελλοντικών συναντήσεων, όπως και την συνδρομή του υπουργού Εσωτερικών για να υπάρξουν συναντήσεις και με άλλους υπουργούς προκειμένου να προσεγγίσουμε τα οξυμένα ζητήματα των Ν.Α και να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί λίαν προσεχώς.

Αναφερθήκαμε και στο μέγα ζήτημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εμείς όπως γνωρίζεται με συνέδρια τα οποία ήδη έχουμε κάνει, έχουμε σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις για να πάμε στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αιρετό περιφερειακό συμβούλιο, με αιρετό πρόεδρο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και δομές περιφερειακές- διοικητικές.
Όπως μας είπε ο Υπουργός Εσωτερικών εμμένουν στις εξαγγελθείσες μέσα από το πρόγραμμα της κυβέρνησης θέσεις τους και θα έχουμε λεπτομέρειες στις αμέσως προσεχείς ημέρες.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τις Προγραμματικές Δηλώσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν θα γίνουν σαφέστερες οι προθέσεις της κυβέρνησης για δύο ζητήματα, το πότε και αν θα λήξει μέσα σε αυτή τη νομαρχιακή – αυτοδιοικητική περίοδο η υπόθεση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εάν το 2010 πάμε με το καινούριο σύστημα σε εκλογές.
Αναμένουμε και πιστεύω ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε λεπτομέρειες πάνω σε αυτά τα ζητήματα που θα εκθέσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου