14.10.09

Γιορτή … Μουσταλευριάς !!!


Ένα αξέχαστο φθινοπωρινό απόγευμα πέρασαν 3.000 και πλέον δημότες και επισκέπτες της πόλης του Ζωγράφου κατά την καθιερωμένη γιορτή της μουσταλευριάς η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή στις 11 Οκτωβρίου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Παλαιών Ζωγραφιωτών, το Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης», την Ένωση Ποντίων Ζωγράφου και το Σύλλογο Αρκάδων Ζωγράφου «Ο Κολοκοτρώνης»...

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν και η παρουσία Κυπρίων προερχόμενων από τον αδελφοποιημένο δήμο Αγλαντζιάς, οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά στην εκδήλωση αυτή που αποτελεί πλέον θεσμό για το Δήμο Ζωγράφου. Το τελετουργικό είχε ενδιαφέρον, καθώς οι συμμετέχοντες στη γιορτή είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την παρασκευή της μουσταλευριάς και φυσικά να τη γευτούν όπως και ποικίλα τοπικά εδέσματα από την Αρκαδία, την Κρήτη, τον Πόντο και την Κύπρο. Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Καζάκος και οι πρόεδροι των συλλόγων Φώτης Νταουντάκης, Κώστας Καλύβας, Ξ. Μετικαρίδου και o Πρόεδρος και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μπίτσικας καλωσόρισαν τους επισκέπτες. Τον παρόν στην ξεχωριστή αυτή γιορτή έδωσαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, ο δήμαρχος Αγλαντζιάς, Ανδρέας Πέτρου, η Ελένη Κυριακίδου δημοτική σύμβουλος Αγλαντζιάς, η πρώην δήμαρχος Φωτεινή Σακελλαρίδου, ο πρώηνΠρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μανώλης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Λάζαρος Κυρίτσης.
Παρευρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Γεράσιμος Μαρκάτος, Τώνια Καλύβα, Δημήτρης Αμπαζής, Χριστίνα Γκούμα, Όλγα Μουτζαλιά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Έλλη Καζάκου, Δημήτρης Μπουντούρης, Γιάννης Βούρτσης, Λάμπρος Γούμενος, Κατερίνα Αλεξοπούλου, Θεόδωρος Μετικαρίδης, Αναστασία Μπότου, Μαρία Βαρσαμιδάκη, Παναγιώτης Χριστιάς, Παναγιώτης Κότσιφας, Βασίλης Αλεξανδράτος και Χαράλαμπος Κρανιώτης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου