5.8.11

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ –Εορτασμός του Ι.Ν Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο ομώνυμο χωριό !

Από τα ποιο Ιστορικά κτίσματα της Μεσσηνίας ο Ιερός Ναός !!
Εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος αύριο και Στην Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος εορτάζει ο Ι.Ν.Μεταμόρφωσης του Σωτήρος .
Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί αναγνώστες είναι ότι ο συγκεκριμένος Ναός είναι εφάμιλλος του Ναού των Αγίων Αποστόλων της Καλαμάτας και η κτήση του υπολογίζεται στον 9ο με 10ο αιώνα . Την συντήρηση του Ναού την έχει αναλάβει η 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ενώ στις τελευταίες εργασίες συντήρησης που έγιναν από τους αρμόδιους αρχαιολόγους βρέθηκαν εντός του Ναού …5 τάφοι οι οποίοι χρονολογούνται από την περίοδο της Φραγκοκρατίας.
Κάτω από το Ιερό του Ναού αναβλύζει άφθονο νερό ενώ ο περιβάλλοντας χώρος με τα πλατάνια του σε ένα καταπράσινο χώρο δίνει στον επισκέπτη μια μοναδική αίσθηση δροσιάς ακόμα και σε περιόδους καύσωνα . Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας θα προσφερθεί από το Εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον Σύλλογο Γυναικών Μεταμόρφωσης λιτό γεύμα με τον πατροπαράδοτο « Μπακαλιάρο με πατάτες » στον φούρνο συνοδεία καλής μουσικής από Λαϊκή ορχήστρα . Όσοι …..πιστοί λοιπόν προσέλθετε αξίζει τον κόπο να γνωρίσετε το μοναδικό αυτό μνημείο !!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου