3.8.11

"Λίγος" για το Champions League ο Παναθηναϊκός

Λίγος για να συνεχίσει στο Champions League αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός. Το 1-1 μέσα στη Δανία δεν έφτασε για τους "πράσινους", που γνώρισαν οδυνηρή ήττα από την Οντένσε μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο με 4-3 στη ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης.
Τα γκολ των "πρασίνων", που θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, πέτυχαν οι Μπουμσόνγκ (35΄), Τοτσέ (50΄) και Πετρόπουλος (+90΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Γιόχανσον (12΄), Ρούουντ (58΄), Καντρί (80΄) και Αντρεάσεν (88΄).
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, αλλά οι αδυναμίες του στην άμυνα εμφανίστηκαν στην πρώτη κιόλας επίσκεψη των Δανών στην περιοχή του Τζόρβα.
Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού πιεζόμενος από παίκτη της Οντένσε δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Γιόχανσον που με δυνατό συρτό σουτ έκανε το 0-1 στο 12ο λεπτό.
Ήταν λογικό το γκολ των φιλοξενούμενων να "παγώσει" τους "πράσινους", οι οποίοι προσπάθησαν να πιέσουν, είχαν ένα σουτ του Λέτο που έδιωξε ο Βέσελς σε κόρνερ, αλλά δεν είχαν σωστή ανάπτυξη και οι προσωπικές ενέργειες του Λέτο δεν έφταναν... Παρ΄ όλα αυτά η ισοφάριση ήρθε για το "τριφύλλι" από "στημένη φάση" στο 35΄.
Ο Νίνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπουμσόνγκ νίκησε στον αέρα του αμυντικούς της Οντένσε και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1.
Με τις καλύτερες συνθήκες ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Παναθηναϊκό.
Στο 50΄ από καταπληκτική μπαλιά του Λέτο, ο Κατσουράνης πλάσαρε τον Βέσελς που απέκρουσε και στην επαναφορά της μπάλας με σουτ στην κίνηση ο Τοτσέ πέτυχε το 2-1.
Την ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς έχασε το "τριφύλλι" δύο λεπτά αργότερα, όταν από εξαιρετική ασίστ του Κλέιτον ο Νίνης πλάσαρε και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.
Σα να μην έφτανε αυτό, η Οντένσε κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 58΄ με εξαιρετικό πλασέ του Ρούουντ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή κι αφού τροφοδοτήθηκε άψογα από τον Ουτάκα.
Η υπόθεση πρόκριση έκλεισε οριστικά για την Οντένσε 10 λεπτά πριν το τέλος με το πλασέ του Καντρί (η μπάλα βρήκε στο πόδι του Σαριέγκι κι άλλαξε πορεία).
Ο Αντρεάσεν με μακρινό σουτ στο 88΄ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, ενώ στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αντώνης Πετρόπουλος απλώς διαμόρφωσε το τελικό 3-4.
Διαιτητής: Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία) Κίτρινες: Κατσουράνης - Ρούουντ, Μεντί, Βέσελς, Καντρί Κόκκινες: Μεντί (+90 - δεύτερη κίτρινη)
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης (74΄ Καραγκούνης), Νίνης, Λέτο, Μαρίνος (20΄ Τοτσέ), Κλέιτον (67΄ Πετρόπουλος)
Οντένσε (Χένρικ Κλάουσεν): Βέσελς, Ρούουντ, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Ουτάκα (87΄ Τραορέ), Ρεγκίνιουσεν, Γιόχανσον, Κρις Σόρενσεν, Τζεμπά-Τζεμπά, Μεντί, Καντρί (89΄ Χεγκ)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου