3.8.11

« Κτύπησε Γροθιά » ο Π.Τατούλης για την Ολυμπία Οδό !

Δεν κάνουμε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση πέραν της ολοκλήρωσης του έργου !!
Την απαίτηση του για ολοκλήρωση και των δύο μεγάλων αναπτυξιακών οδικών αξόνων της Πελοποννήσου ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Μαγκριώτη, την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στη δυναμική και ομόφωνη διεκδίκηση ολοκλήρωσης του οδικού άξονα της Ολυμπίας Οδού, Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Τρίπολη – Τσακώνα, είπε χαρακτηριστικά ότι «Δεν κάνουμε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση πέραν της ολοκλήρωσης του έργου. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η εγκατάλειψη της Πελοποννήσου, η οποία διαχρονικά είχε ελάχιστη συμμετοχή από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων. Πέρα από τα χρηματοοικονομικά στοιχεία και τα προβλήματα που υπάρχουν εμείς ζητάμε την ολοκλήρωση του έργου γιατί ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί σημαντικότατο άξονα ανάπτυξης για την Περιφέρειά μας. Για το λόγο αυτό ζητάμε την ολοκλήρωση των υποδομών της Πελοποννήσου μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα» κατέληξε ο κ. Τατούλης.
Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι απαίτηση της Περιφέρειας είναι η ολοκλήρωση και των δύο μεγάλων αναπτυξιακών οδικών αξόνων σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, αυτού της Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας μαζί με την περιμετρική οδό της Καλαμάτας και της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα.
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε επίσης την πολιτική του θέση για μια ενιαία Γεωγραφική και Διοικητική Πελοπόννησο επισημαίνοντας ότι η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού αποτελεί μια αναγκαιότητα που συμβάλει στην πολιτική αυτή διεκδίκηση. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών και των Δημάρχων της Μεσσηνίας. Με την άποψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου συμφώνησε απόλυτα και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Δράκος.
Ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε στα προβλήματα χρηματοδότησης του έργου κυρίως σε ότι αφορά τις τράπεζες, εξέφρασε όμως την άποψη ότι πολιτική βούληση του Υπουργείου είναι η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού και για το σκοπό αυτό θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαπραγματεύσεων για τη συνέχιση των εργασιών.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Κουσελάς, Οδυσσέας Βουδούρης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου, Απόστολος Παπαφωτίου, Γεώργιος Δέδες, Παναγιώτης Αλευράς, οι Δήμαρχοι της ΠΕ Μεσσηνίας Παναγιώτης Νίκας, Στάθης Αναστασόπουλος, Δημήτρης Καφαντάρης, Φίλλιπος Μπάμης, Δημήτρης Γιαννημάρας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Δράκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως και του Υπουργείου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου