12.10.11

Στους τελικούς του EURO 2012 η Ελλάδα

Στους τελικούς του EURO 2012, που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και την Πολωνία, βρίσκεται η εθνική μας.
Η ελληνική ομάδα επικράτησε 2-1 της Γεωργίας στην Τιφλίδα και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 6ου ομίλου.
Οι Γεωργιανοί προηγήθηκαν στο 19ο λεπτό με τέρμα του Ταργκαμάτζε.
Παρόλα αυτά η εθνική ομάδα βρήκα το ψυχικό σθένος να ισοφαρίσει με τον Φωτάκη στο 79΄ και να πάρει τη νίκη με τέρμα του Χαριστέα στο 85΄.
Οι Γεωργιανοί προγήθηκαν στο 19ο λεπτό, μετά από το μακρινό απευθείας φάουλ του Ταργκαμάτζε, που αιφνιδίασε την ελληνική άμυνα και τον Τζόρβα.
Η ελληνική ομάδα προσπάθησε να αντεπιτεθεί, έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 29΄ με τους Κατσουράνη, Γκέκα, αλλά δεν ήταν καθόλου καλή στον τομέα της ανάπτυξης και οι γηπεδούχοι κρατούσαν εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα.
Στο 56΄ ο Φερνάντο Σάντος έριξε στο ματς των Φωτάκη.
Λίγο αργότερα, από εξαιρετική ασίστ του μέσου του ΠΑΟΚ, ο Βύντρα έβγαλε την κάθετη μπαλιά κι ο Αθανασιάδης έχασε την ευκαιρία.
Στο 78΄ ο Φωτάκης ανάγκασε τον Ρεβισβίλι σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα με δυνατό ευθύβολο σουτ (η μπάλα βρήκε και στο κεφάλι του Αμισουλασβίλι) έστειλε στα ουράνια την εθνική (1-1).
Το σκορ σ΄ εκείνο το σημείο έδινε την απευθείας πρόκριση στην Ελλάδα, ωστόσο, έξι λεπτά αργότερα, ο Χαριστέας με πλασέ, μετά από μπαλιά του Κατσουράνη οδήγησε την "γαλανόλευκη" στην ολική ανατροπή του σκηνικού (1-2).
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία) Κίτρινες : Κανκάβα, Ταργκαμάτζε, Ντσεντσίντζε - Αθανασιάδης, Σπυρόπουλος
Οι συνθέσεις:
ΓΕΩΡΓΙΑ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Κάτσια, Αμισουλασβίλι, Κισανισβίλι, Καλάτζε, Κανκάβα (42΄ Λομπζανίτζε), Κομπιασβίλι, Ντριγκαλασβίλι (50΄ Ιασβίλι), Ταργκαμάτζε, Μαρτσβαλάτζε, Ντσεντσίντζε (65΄ Κουρούλι).
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζιόλης (56΄ Φωτάκης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (68΄ Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (+90΄ Κονέ) .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου