1.12.11

ΑΕΚ-Αντερλεχτ 1-2

Την 5η ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια του 12ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ γνώρισε απόψε η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Αυτή την φορά ήταν η Αντερλεχτ που με τα δύο γκολ του Ζιλέ (4΄, 36΄) νίκησε 2-1 την Ένωση, η οποία είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Σιαλμά (19΄).
Οι Βέλγοι έκαναν το 5Χ5 στη διοργάνωση.
Το ματς είχε καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η ΑΕΚ δεν ήταν καθόλου κακή, το αντίθετο, είχε καλή κυκλοφορία και σωστή λειτουργία μεσοεπιθετικά, αλλά στην άμυνα υπήρχε έντονο πρόβλημα.
Οι Βέλγοι χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση κατάφεραν να προηγηθούν με 2-1, ενώ χάρη στις σωτήριες επεμβάσεις του Κωνσταντόπουλου σε κεφαλιά και σουτ του Γιοβάνοβιτς και σε σουτ του Κονέ, το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.
Μόλις στο 4΄ ο Ζιλέ έδωσε το προβάδισμα στην Αντερλεχτ με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή.
Οι "κιτρινόμαυροι", παρά τον αιφνιδιασμό που δέχτηκαν, βγήκαν στην επίθεση κι αναζήτησαν την ισοφάριση.
Προηγήθηκε το δυνατό σουτ του Γκερέιρο που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, ενώ στο 19΄ ο Σιαλμάς με κοντινό πλασέ έφερε το ματς στα ίσια (1-1).
Στο 36΄ σε φάση που δεν "μύριζε" γκολ, από σέντρα που έγινε από αριστερά, πάλι ο Ζιλέ με κεφαλιά έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Βέλγους (1-2).
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ στάθηκε πάρα πολύ άτυχη, καθώς μετά από το πρώτο 15λεπτο στο οποίο δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, με την είσοδο του Λεονάρντο ανέβασε στροφές κι έχασε τρεις τεράστιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.
Η πρώτη με τον Σιαλμά στο 66΄ κι ακολούθησαν δύο με το Λεονάρντο στο 68΄ και 80΄, με τον Βραζιλιάνο να αστοχεί σε δύο ανεπανάληπτα τετ-α-τετ με τον Προτό.
Στο 88΄ το τακουνάκι του Ντε Σούτερ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κωνσταντόπουλου, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Βέλγων στο ματς.
Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάλεκ (Πολωνία) Κίτρινες: Κοντοές, Λεονάρντο - Ζιλέ Οι συνθέσεις: ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Μανωλάς, Χέλγκασον (46΄ Βάργκας, 63΄ Λεονάρντο)), Κοντοές, Καλά, Ενγκλέζου, Γκερέιρο, Μάκος, Μπερνς (46΄ Μπέλεκ), Κλωναρίδης, Σιαλμάς ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Αριελ Γιάκομπς): Προτό, Σαφάρι (54΄ Οντόι), Γιουχάζ, Βασιλιέφσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Μάρετσεκ (71΄ Φερνάντο), Κλιέσταν, Σουάρες (83΄ Ντε Σούτερ), Κανού, Γιοβάνοβιτς

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου