2.12.11

Τι δείχνουν οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία πατέρα και γιού στην Καλαμάτα

Μια κλήση στο κινητό τηλέφωνο του 35χρονου Αλβανού Φιλίπ Μεσάι λίγη ώρα πριν την άγρια δολοφονία του ίδιου και του τρίχρονου γιου του, κοντά στην Καλαμάτα, αποτελεί "πυξίδα" των ερευνών της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος.
Ηδη η ΕΛΑΣ έχει ζητήσει την άρση απορρήτου του κινητού του 35χρονου και συγκεντρώνει πληροφορίες για τον άγνωστο που φέρεται να τον προσκάλεσε στο μοιραίο ραντεβού, κοντά στο χωριό Πλατύ της Μεσσηνίας.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε ορισμένες μαρτυρίες για «περίεργες δοσοληψίες» του 35χρονου, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η διπλή δολοφονία να σχετίζεται με την αλβανική βεντέτα, το Κανούν, όπου εμπλέκονται οικογένειες από την Βόρειο Αλβανία, οι οποίες σε αρκετές δεν διστάζουν να εξοντώσουν και μικρά παιδιά.
Ωστόσο όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα στοιχείο από τις αλβανικές αρχές που να εμπλέκει τον 35χρονο ή την οικογένεια του με εγκληματικές ενέργειες στην Αλβανία που να προκάλεσε αντεκδικητικές ενέργειες».
Ο 35χρονος από την Αλβανία και ο τρίχρονος γιος του βρέθηκαν νεκροί το απόγευμα της Τρίτης μέσα στο ΙΧ του νεαρού Αλβανού που είχε ριχτεί από αγνώστους σε αρδευτικό κανάλι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Άριος του Δήμου Καλαμάτας.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας διερχόμενος εντόπισε ένα ΙΧ αυτοκίνητο μέσα στο αρδευτικό κανάλι. Στο σημείο πήγε ιατροδικαστής, ενώ όπως διαπιστώθηκε, ο άνδρας έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι από πυροβολισμό και ο ανήλικος, που ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένος, βαθύ τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό.
Εργάζονταν στο μάζεμα της ελιάς
Ο 35χρονος Φιλίπ Μεσάι είχε έλθει στην Ελλάδα πριν από 17χρόνια και ζούσε στο χωριό Πλατύ στην Καλαμάτα. Η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά τους ζούσαν στην πόλη Κούξι στην βόρειο Αλβανία, κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια και έρχονταν ανά περιόδους στην χώρα μας. Κατά καιρούς μετέβαινε στην Αλβανία ο 35χρονος.
Εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές, ως οικοδόμος, ελαιοχρωματιστής κλπ. Πριν από μερικά χρόνια μετά από διαρρήξεις και κλοπές στην περιοχή είχαν πραγματοποιηθεί έλεγχοι στο σπίτι του, χωρίς να βρεθεί οτιδήποτε επιβαρυντικό εις βάρος του.
Τις τελευταίες ημέρες είχαν έλθει από την Αλβανία η γυναίκα του και ο τρίχρονος γιος του Κέρι και έμεναν στην Κυπαρισσία όπου εργάζονταν στο μάζεμα της ελιάς. Το απόγευμα της Τρίτης ο 35χρονος δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που του ζήτησε να τον συναντήσει στην περιοχή της Καλαμάτας.
Ο Φιλίπ Μεσάι πήρε μαζί του στη μοιραία συνάντηση και τον τρίχρονο γιο του.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έλαβαν ήδη μια πρώτη κατάθεση από την συγκλονισμένη σύζυγο του 35χρονου, που τους ανέφερε ότι ο Μεσάι έφυγε για το ραντεβού ιδιαίτερα προβληματισμένος, χωρίς όμως να της πει τι ακριβώς συνέβαινε. Σύμφωνα με την ίδια αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.
Η γυναίκα αναχώρησε στη συνέχεια για την χώρα της όπου θα πραγματοποιείτο η κηδεία των θυμάτων και αναμένεται να παραδώσει νεότερα στοιχεία μόλις επιστρέψει στην χώρα μας.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που χειρίζονται την υπόθεση εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον εντοπισμό του αγνώστου που προσκάλεσε στο «ραντεβού του θανάτου» τον 35χρονο και το παιδί του.
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ «αυτός που τηλεφώνησε είναι φανερό πως ήταν γνωστός του θύματος, αφού ο 35χρονος ανταποκρίθηκε αμέσως στο ραντεβού. Αλλωστε το γεγονός ότι πήρε και τον γιο του μαζί είναι δείγμα ότι δεν είχε την αίσθηση ότι κινδύνευε».
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν ζητήσει με επείγον σήμα την άρση απορρήτου του κινητού του θύματος αλλά και την σάρωση των κλήσεων στην περιοχή που έγινε το έγκλημα. Ακόμη εκτεταμένη έρευνα πραγματοποιείται για να βρεθούν τα όπλα του εγκλήματος και άλλα στοιχεία από το σημείο όπου βρέθηκαν νεκροί πατέρας και γιος. Επιπλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν μαρτυρίες - χαρακτηρίζονται ασαφείς - κατοίκων για ύποπτες δοσοληψίες του 35χρονου.
Οι εκτιμήσεις για τη δολοφονία του παιδιού
Οπως ανέφεραν αστυνομικοί μια εκδοχή για τη δολοφονία του παιδιού είναι «ότι θυσιάστηκε προκειμένου να μην αναγνωρίσει τον δράστη. Ομως συνεκτιμούμε ότι το μικρό αγόρι έμενε στην Αλβανία κι ασφαλώς ελάχιστους ήξερε από τους ανθρώπους του προσωπικού περιβάλλοντος του πατέρα του στην Ελλάδα».
Ωστόσο η Αστυνομία ερευνά και το πιο τραγικό ενδεχόμενο «ο δολοφόνος να απειλούσε και να σκότωσε πρώτα τον τρίχρονο προκειμένου να εκμαιεύσει κάποια πληροφορία από τον πατέρα του. Ισως γι' αυτό οι δύο φόνοι να έγιναν με διαφορετικό τρόπο. (μαχαίρωμα και πυροβολισμός)».
Οπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί «ασφαλώς εξετάζουμε και την περίπτωση να πρόκειται για αλβανική βεντέτα στα πλαίσια της οποίας έχουν γίνει παρόμοια αποτρόπαια εγκλήματα». Β. Γ. Λαμπρόπουλος - Το ΒΗΜΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου